Топ-10 фільмів про сильних жінок

64641 0
Кіно про жінок, сильних духом і незалежних - морально, фізично і матеріально - давно вже стали візитною карткою зарубіжного кінематографу. Тому якщо не знаєте, що переглянути, пропонуємо перелік з 10 фільмів про жінок.
Фото: kinoprostir.com, from-ua.com, kootation.com? kinoprofi.net

Фото: kinoprostir.com, from-ua.com, kootation.com? kinoprofi.net

Залізна леді (2011)

Байопік про життя прем'єр-міністра Великобританії Маргарет Тетчер. Фільм розповідає з моменту, коли вона зацікавилася політикою і до сьогоднішнього дня.

Я не знаю, як вона це робить (2011)

Кейт - фондовий менеджер і мати двох дітей. На відміну від чоловіків, які не можуть робити дві справи одночасно, Кейт відразу може робити сто: міняти пелюшки, продавати і купувати акції, з'ясовувати стосунки з чоловіком, відбиватися від тупого боса і багато чого ще. Життя Кейт - це низка кумедних, незручних і безглуздих ситуацій, в які вона постійно потрапляє в спробах втиснути два життя в одне.

Малена (2000)

Йому було 13, коли він побачив її вперше. Малена - красуня-вдова, мана чоловіків і предмет заздрості жінок. Дружини розпускають про неї брудні плітки. Чоловіки переслідують її по п'ятах і марять нею.

Ерін Брокович (2000)

Історія Ерін Брокович - самотньої жінки з трьома дітьми, яку життя не часто балувала світлими днями. Для таких, як вона, немає кар'єрних перспектив, є лише скромна робота в маленькій юридичній фірмі. Але для впевненої в собі красуні, що не соромиться у виразах, досить одного нікчемного шансу, аби кардинально змінити свою долю.

Читайте також: 5 тез Блаженішого Любомира Гузара про жінку в Україні та її особливу місію

Все ще Еліс (2014)

Еліс Хауленд - відомий професор лінгвістики. Вона щаслива в шлюбі, у неї троє дорослих дітей. Але все міняється, коли одного разу вона починає забувати слова. Із жахом вона дізнається, що в неї прогресуюча хвороба Альцгеймера...

Мілдред Пірс

Історія домогосподарки Мілдред Пірс Берагон, яка пішла від свого чоловіка-тирана та вирішила влаштуватися на роботу офіціанткою, а згодом - відкрити свій власний ресторан.

Солдат Джейн (1997)

Історія лейтенанта Джордана О’Ніл, яка стає першою жінкою, яку направляють для проходження елітної програми в центрі підготовки "Каталано" у Флориді. Сюди відбираються найкращі представники спецпідрозділів армії США і 60 відсотків з них не витримують в цьому пеклі...

Фріда (2002)

Історія кохання мексиканської художниці Фріди Кало. Їй було 20, коли вона вийшла заміж за найвідомішого художника Мексики Дієго Ріверу - немолодого, багатого та розпусного. Пройде лише кілька років, і вона завоює Париж, а про його скандал з Рокфеллером напишуть всі американські газети. Їх чисельні любовні романи не перешкодять їм підкорити світ, але чи зможуть вони приборкати один одного?

Коко до Шанель (2009)

Фільм розповідає про час, коли Коко звалася Габріеллою Шанель і ще не була знаменитою законодавицею мод, що надягла на жінку чоловічий костюм і маленьке чорне плаття.

Крихітка на мільйон (2004)

Історія офіціантки Меггі Фіцджеральд, яка приходить у секцію боксу, щоб надбати впевненість у собі. Тренуючись, вона завойовує повагу як у любителів, так і у професіоналів.

За матеріалами: tochka.net

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!