ТОП-10 фільмів про сильних духом жінок

25581 0
Якщо ви занепали духом або просто шукаєте творчого натхнення, то ця підбірка саме для вас. Tvoemisto.tv пропонує 10 фільмів про жінок, які своєю духовною силою надихають до нових звершень і перемог.
стоп-кадр із фільму "Життя в рожевому кольорі" (2007)

стоп-кадр із фільму "Життя в рожевому кольорі" (2007)

Серфер душі (2011)

Бетані Хемілтон живе на Гаваях, з самого дитинства займається серфінгом. Якось, у віці 13 років вона взяла участь в змаганнях, після чого її кар’єра серфінгістки почала стрімко рости. Та один випадок перевернув все її життя: катаючись на серфі з подругою, на неї нападає тигрова акула. Бетані ледве залишається живою, тепер їй потрібно вчитись жити без однієї руки. Здавалось, що на кар’єрі серфінгу можна ставити хрест, але дівчина збирається з силами і повертається до справи свого життя.

Під сонцем Тоскани (2003)

Це історія про молоду жінку, успішну письменницю Френціс Мейс, яка розлучається зі своїм чоловіком. Через втрачене кохання вона впадає в депресію, і подруги вмовлять її поїхати в тур Італією. Френсіс дуже сподобалась яскрава і сонячна Тоскана, а найбільше – старовинний будинок, який потрібно ремонтувати. Для початку вона купляє будинок, далі заводить нові знайомства і вчиться жити заново, шукаючи своє кохання.

Усмішка Мони Лізи (2003)

Дія відбувається в 1953 році, коли більшість американських громадян переслідували думку, що жінка має бути домогосподаркою та чудовою матір’ю. Завжди вчасно готувати вечерю, чекати чоловіка з роботи, прасувати одяг та доглядати дітей для Кетрін Енн Уотсон не було в планах на життя. Вона вступає в коледж Уелс – один з найпрестижніших закладів для дівчат, очікуючи, що зустріне там найсвітліші розуми свого покоління. Та її життєва позиція викликала супротив не тільки серед учениць, а й серед керівництва. На неї чекають різні випробування, а головним постає питання: чи потрібна їй боротьба за свої права і свободу, ціною самотності?

Молода Вікторія (2009)

Вікторія втратила батька в зовсім юному віці. Вона нічого не пам’ятає про нього, але знає, що в майбутньому повинна стати королевою Британської імперії. Вона починає завойовувати любов свого народу, незважаючи на свій молодий вік.

Кілька дівчат (2016)

В головних ролях фільму виступають декілька дівчат, чиє життя їх зовсім не влаштовує. Нудна робота та домашні справи займають весь вільний час, і кожна з дівчат мріє виїхати з провінційного містечка на зустріч пригодам. На перший погляд в їхньому житті неможливо щось змінити, та варто лише докласти зусиль і все вийде. Це історія про сильних і вольових жінок з надзвичайною силою духа.

Герцогиня (2008)

Історія розповідає про життя Джорджиани Кавендиш, герцогині Девонширської. Вона стала жінкою заможного герцога і надіялась, що зможе вкласти любов і легкість в їхній союз. Але дуже красива жінка цікавила герцога тільки як матір його наслідника та красиве доповнення до його образу. Герцогиня вирішила не впадати у відчай та присвятила себе моді. В результаті кожна дівчина мріяла мати схожий одяг як у герцогині, а її афоризми були на вустах в усіх. Та чи це справді те, чого вона хотіла? 

Темпл Гардін (2010)

Фільм знятий на основі біографії жінки Темпл Гардін, яка була аутистом. В ті часи аутизм вважався формою шизофренії і людей з такою особливістю відправляли в спеціалізовані заклади. Проте мати дівчинки відмовилась її лікувати і намагалась привчити Темпл до звичного для всіх життя. В результаті вона досягла успіху в сільському господарстві і стала одним з найуспішніших вчених цієї науки.

Життя в рожевому кольорі (2007)

Мало хто знає історію відомої французької актриси Едіт Піаф. В дитинстві її покинула мати, вона була сліпою до 6-ти років, жила в жахливих умовах в бабусі, яка була власницею публічного будинку. Свою кар’єру вона почала виступаючи з батьком на вулицях Парижа, поки її не запросили в кабаре. 

З тих пір як поїхав Отар (2003)

В старій квартирі в Тбілісі живе літня жінка Ека, яка захоплюється всім французьким. Але головним її захопленням є син Отар. Він емігрував в Францію і став лікарем. Жила вона з дочкою і внучкою, які вирішили приховати від старенької бабусі, що її коханий син помер..

Усе ще Еліс (2014)

Еліс Хауленд – жінка 50-ти років, яка досягла успіху і особистому житті, і в роботі. Вона мати 3-х дітей і відомий професор Гарвардського університету. Та на неї чекає одне випробування: Еліс починає забувати. Забувати тексти промов, імена своїх рідних. Перелякавшись, вона звернулась до лікаря, пізніше їй діагностували хворобу Альцгеймера. 

Читайте також: Топ-10 фільмів про сильних жінок

За матеріалами: Gidonline.club, moviestape.net

Підготувала Олеся Шеремета


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!