Топ-10 львівських ідей на спільнокошті Biggggidea

3087 0
Львів'яни активно збирають гроші на різноманітні проекти за допомогою спільнокошт-ресурсу Biggggidea. Tvoemisto.tv перевірило, на що львів’яни збирають гроші на спільнокошті та чи користуються їхні проекти підтримкою.
Фото: xconomy.com

Фото: xconomy.com

1. ZELENEW – переробка пластику на корисні речі. Ініціативні львів’яни з проекту Zelenew оголосили збір коштів на створення спеціального обладнання для переробки пластику. Зелене соціальне підприємство ставить собі за мету зменшити кількість пластику, який ми щодня викидаємо на сміття. Одна майстерня з обладнанням, яке хочуть створити за допомогою «Спільнокошту», зможе щороку переробляти півмільйона пластикових пляшок. З 50 тис. грн., необхідних для реалізації проекту, зібрали 21,5 тис. грн. Уже долучилось 110 доброчинців, пожертви ще можна робити впродовж 40 днів.

2. Міжнародний джазовий фестиваль JazzBez запустив спільнокошт-кампанію зі збору грошей на проведення фестивалю єднання у визволених містах на Сході України. Зокрема, йдеться про Слов’янськ і Краматорськ. Зі слів організаторів, щороку до фестивалю приєднуються нові міста, проте цього року особливо важливими центрами джазової музики стають Слов'янськ та Краматорськ. Адже особливо символічно джаз, Музика Свободи звучатиме саме на звільнених територіях. Зі 130 тис. грн для організації концерту зібрали 2,7 тис. грн, долучилось 16 доброчинців. До завершення збору залишилось 39 днів.

3. Кіноклуб «Бруківочка». Метою кіноклубу є формування території розвитку особистості підлітків через перегляд інтелектуального кіно та обговорення, забезпечення якісного проведення вільного часу, що розвиває комунікабельність та розширює світогляд підлітків. Збір коштів на проект уже закінчився, долучився 21 доброчинець. Зібрали 4 963 грн (при потребі 4 950 грн).

4. Квиток до успіху: Взаємна допомога. Мета проекту – створити програму розвитку дітей із малозабезпечених сімей Львова та області. Це – соціальний проект, скерований на розвиток лідерських та підприємницьких навичок у дітей-підлітків віком 14-17 років, які зростають в особливо складних матеріальних умовах та потребують додаткової підтримки. Збір коштів на проект уже завершився. Заявлена потреба –  6 830 грн, зібрано – 7 400. Долучилось 15 доброчинців.

5. Сни про Львів. Інтерактивний мистецький проект-містифікація, який відтворює поетику міста Львова через взаємодію зі світовою художньою спадщиною. Концепція проекту полягає у відкритому діалозі двох незалежних та, водночас, поєднаних у часі та просторі площин художнього полотна, де у ігровій інтерпретації відбувається зустріч світових майстрів живопису з одного боку картини та сучасного глядача – з протилежного. В рамках проекту декілька ініціативних художників, що їх звела гуртом велика ідея, збираються створити картини-містифікації, своєрідні «запрошення» до Львова таких видатних художників, як Ван Гог і Далі, Шагал і Магрітт, Моне і Малевич. Згідно задуму буде написано серію з 20-и картин-копій шедеврів відомих світових митців із темою міста Львова у кожній. Збір коштів завершився: потреба – 5 тис. грн, зібрали 5,5 тис. гр. Долучилось 40 доброчинців.

6. Свято музики у Львові. Свято музики – це музичне явище, музичний майдан, що резонує в усьому світі. Це час слухати і грати музику наживо; час для музикантів – професіоналів та аматорів – виступати на відкритих майданчиках, вулицях і площах. Щороку музиканти та гурти, філармонії та музичні театри, школи та клуби, а також культурні осередки, громадські ініціативи, кав’ярні та ресторани організовують відкриті безкоштовні концерти. Ця подія відбувається задля поширення духу музики: ми заохочуємо музикантів самовиражатися в просторі міста та через численні безкоштовні концерти і спонтанні виступи донести міській громаді музику будь-якого жанру і стилю в живому виконанні. Музика як універсальна сила без кордонів, що поєднує людей різного віку, походження, статусу, переконання і смаку. Збір коштів завершився: потреба – 7 тис. грн, проте вдалося зібрати тільки 1 385 грн. Долучилось 15 доброчинців.

7. Квиток до успіху для підлітків з Криму. Ініціатори кажуть: прагнемо допомогти підліткам-кримчани адаптуватись до нового міста, до нової ментальності, долучивши їх до проекту «Квиток до успіху». Це – соціальний проект, направлений на формування нового покоління лідерів України через залучення підлітків та молоді у розвиткові та лідерські проекти на основі етики особистості та соціальної відповідальності. Збір коштів завершився: потреба – 7 тис. грн, проте вдалося зібрати тільки 1 385 грн. Долучилось 15 доброчинців.

8. Кінофестиваль «Ровер». «Ми будемо генерувати енергію крутячи педалі, дивитись фільми, дискутувати, показуватимемо міську веломоду, робити ровер із дрантя, проведемо ряд флешмобів, створимо фотовиставку «Велосипеди та їх люди», а також пройдемось великим велопарадом по місту. Кінофестиваль Ровер почнеться у Львові, але ця ідея належатиме всій Україні, бо велогенератори та решта техніки завдяки компактності зможуть приїхати у ваше місто. Будь-хто бажаючий зможе сісти  на ровер і взяти участь у генерації енергії!» – анонсували подію ініціатори. Збір коштів завершився: потреба – 25 тис. грн, зібрали – 26 373 грн, долучилось 158 доброчинців.

9. Грицько Чубай. П'ятикнижжя. Мистецький проект «Грицько Чубай. П’ятикнижжя»: поезія, живопис, театр тіней, музика та перформанс. Збір коштів закінчився: заявлено – 35 тис. Грн, зібрано 35 470 грн, долучилось 122 доброчинці.

10. Школа лідерства та впевненості для підлітків. Збір коштів на програму підтримки підлітків з малозабезпечених сімей, яка допомагає дітям краще зрозуміти себе, розвинути особистість, вчить взаємодіяти з оточуючим світом. Збір коштів завершився: заявлено потребу 6 500 грн, зібрано 6 545 грн. Долучилось 11 доброчинців.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!