ТОП-10 міст, де найкраще здали ЗНО: Львів лідирує. Інфографіка

6128 0
Результати ЗНО, які нещодавно опублікував Український центр оцінювання якості освіти, свідчать: львівські школярі впоралися найкраще.

Український центр оцінювання якості освіти опублікував результати Зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО). Оцінювання з української мови проходять усі учні, оцінювання з інших предметів здають ті, хто планує продовжити навчання у вишах. Інтернет-видання Texty.org відібрало випускників, котрі здали ЗНО на більше, ніж 180 балів з трьох предметів одночасно. 

Читайте також: Львівщина – на другому місці за кількістю 200-бальників на ЗНО

До рейтингу включили також і «міста області», тобто сумували результати всіх міст певної області. Саме міст, а не районних центрів, бо серед райцентрів іноді бувають і так звані «селища міського типу» (смт), вони йдуть у даних Центру окремим «рядком». Також варто нагадати, що це не загальний рейтинг ЗНО, а лише вибірка тих, хто набрав високий результат – 180 балів і вище.

Найкращі результати – у Львові

Отримані висновки свідчать: Львів однозначний лідер за кількістю випускників із високим ЗНО. За ним – Київ. Хоча в гуманітарному блоці столицю обігнали навіть містечка Львівщини. А в інших містах-мільйонниках ситуація ще гірша: Харків, Одеса та Дніпро не потрапили у жоден блок.

Для перегляду зображення у збільшеному вигляді натисніть тут

Успіх шкіл Львова в минулорічному ЗНО з української мови і літератури підтвердився цього року і за результатами з інших предметів. Хоча доходи львів’ян менші, ніж у киян, фактори, котрі сприяють високому рівню ЗНО, можуть бути схожими. Львів – велике місто, яке притягує інтелектуальні ресурси з усього регіону, у Львові розташовано багато вищих навчальних закладів, а отже є значна кількість хороших спеціалістів, які можуть підготувати до ЗНО. Важлива також загальна атмосфера цінності освіти та навчання, орієнтація на вступ до університету тощо.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!