ТОП-10 найпопулярніших вишів серед абітурієнтів цього року

3886 0
28 липня в Україні завершилася вступна кампанія. За її результатами Міністерство освіти і науки визначило виші, куди надійшла найбільша кількість заяв від вступників.
фото: haribhoomi.com

фото: haribhoomi.com

У трійку лідерів ВНЗ за популярністю у абітурієнтів увійшли Київський національний університет ім. Т. Шевченка – 62 тис 490 заяв, Львівський університет ім. І. Франка – 56 тис 622 заяви та НУ «Львівська політехніка» – 54тис 599 заяв.

За ними йдуть два столичних виші: Київський політехнічний інститут – 47тис 664 заяв та Київський національний торговельно-економічний університет – 40тис 206 заяв.

На шостому місці – Національний авіаційний університет – 34 тис 246 заяв, сьомому – Дніпровський університет ім. О. Гончара – 33 тис 415 заяв, а на восьмому – Чернівецький університет ім. Юрія Федьковича– 32 тис 991 заява.

Закривають десятку найбільш популярних вишів Харківський університет ім. В.Н. Каразіна – 29 тис  175 заяв та Київський національний економічний університет імені В. Гетьмана – 27тис 462 заяви.

Читайте також: У Львові відкриють першу в Україні Школу східних мов

«За попередніми даними із року в рік залишаються популярними одні й ті самі спеціальності: філологія,  менеджмент,  економіка та право, – зазначила  Перший заступник Міністра освіти і науки України Інна Совсун. – Останні декілька років по кількості поданих заяв  в топ також входять комп’ютерні науки».

Загалом, як повідомляють у Міністерстві освіти, до університетів надійшло понад 2 мільйони заяв. Більше половини – в електронному вигляді.

Опублікувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!