Політична реклама

Топ-10 продуктів, які зберігають вітаміни взимку

1753 0
Короткий світловий день, авітаміноз та й просто сезонна депресія можуть позначитися на працездатності мозку та пам‘яті взимку. Допомогти справитися з цими неприємними симптомами і включитися в роботу і навчання допоможуть ці 10 продуктів.

1. Яблука

Лише кілька яблук на день допоможуть зберегти ваші нерви в порядку. Яблука й яблучний сік містять необхідну норму антиоксидантів для збільшення рівня ацетилхоліну, який з віком знижується. Ацетилхолін необхідний для підтримки гарної пам’яті. Крім того, антиоксиданти, що містяться в яблуках, допомагають зберегти пам‘ять, захищаючи клітини мозку від пошкодження.

2. Глюкоза для мозку

Для роботи мозку зовсім не потрібний цукор. Мозку для повноцінної розумової діяльності потрібна глюкоза. Глюкоза, що легко засвоюється, міститься в меді, фруктах і сухофруктах.

3. Горіхи

Ядерця волоського горіха за формою нагадують півкулі головного мозку. Намагайтеся з’їдати декілька горіхів щодня (приблизно 5 ядер). Активні речовини, що містяться у волоських горіхах живлять клітини головного мозку та стимулюють розумову діяльність. Мигдаль — особливо багатий фосфором, сприяє активізації роботи мозку, крім того він зміцнює зір. Гіркий мигдаль має заспокійливу дію. Фісташки — покращують гостроту сприйняття, покращують пам‘ять.

4. Ківі

Лише один плід ківі містить денну норму вітаміну С. Цей потужний антиоксидант захищає мозок від вільних радикалів, які погіршують пам’ять і негативно впливають на здатність приймати рішення.

5. Морква

Бета-каротин уповільнює процеси старіння в мозку та перешкоджає руйнуванню клітин, що викликається дією вільних радикалів, стверджують вчені Гарвардського університету.

6. Гіркий шоколад

Какао-боби містять магній — мікроелемент, необхідний для нормальної роботи пам‘яті. Наголошуємо, мова йде виключно про гіркий чорний шоколад. Цукерки, торти і суфле містять мізерно мало какао і занадто багато масла та цукру.

7. Лимон

Лимон — прекрасний помічник у підтримці психічного стану людини. Сік лимона через годину після надходження в організм сприяє виробленню речовин, необхідних для роботи мозку, а саме для управління м’язовими нервами, поліпшенні пам‘яті та концентрації уваги, піднімає настрій. Цю властивість додає лимону активна біоформа кремнію, а вітамін С ідеальний для стабілізації психічного стану організму.

8. Журавлина

У журавлині найбільше антиоксидантів, що впливають на гостроту та поліпшення пам’яті, що надають потужний оздоровчий ефект на весь організм. При активній розумовій діяльності частіше пийте морс, вживайте свіжу журавлину і джем з неї. Крім того журавлинний морс підтримає здоров‘я, так необхідне студентам під час сесій.

9. Чорниця

Чорниця — ті ж властивості, що й у журавлини. Крім того вона знімає втому очей, посилює гостроту зору. Якщо ви багато працюєте за комп’ютером, частіше вживайте свіжу або сушену чорницю.

10. Буряк

Коренеплід багатий бетаїном — речовиною, що сприяє поліпшенню настрою, самопочуття, реакції та здатності концентруватися. Бажано їсти сирий буряк, наприклад, потерти її в салат, окропивши маслом і оцтом, пише Вкурсе

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!