Топ-13 нових українських фільмів

29905 0
За останні два роки, попри непросту ситуацію, кіно в України знімали досить таки активно. А на тлі національного піднесення та бойкоту продукції з Росії, увага до українських фільмів особливо загострилася.

Підбірку фільмів, які знімали в Україні останнім часом, підготував портал Inspired.

Плем’я - «німе кіно XXI століття»

Найнезвичайніший і найстрашніший фільм за весь період української незалежності. Фільм «Плем’я» – експеримент, у якому ролі грають глухонімі непрофесійні актори. Автор відмовляється від звуку, усі персонажі користуються мовою жестів, яка не перекладається озвученням чи субтитрами. «Плем’я» – «німе кіно XXI століття», це драматична історія першого кохання глухонімого Сергія, який переходить в 11-тий клас інтернату для дітей. Сюжет побудований на стосунках героя з однокласниками та дівчиною Анею.

В українському кінопрокаті стрічка з’явилася 11 вересня. Картина здобула відразу три нагороди, зокрема й Гран-прі на цьогорічному Канському кінофестивалі в паралельній конкурсній програмі «Тиждень критики». 14 вересня на 19-му Міланському міжнародному кінофестивалі стрічку визнано найкращою художньою роботою 2014 року.

Трейлер

Зелена кофта

Психологічний трилер режисера Володимира Тихого, моторошна історія дівчини, що намагається добитися справедливості у сучасній Україні. Це також історія про байдужість українського суспільства до Євромайдану і війни…  Події фільму відбуваються в наші дні навколо зникнення маленького хлопчика. Коли міліція закриває справу, так і не розкривши її, старша сестра хлопчика вирішує взяти справу в руки і знайти брата сама. У неї навіть є підозри, кому потрібно помститися.

Трейлер

Брати. Остання сповідь

Біографічний художній фільм про двох братів гуцулів. Вони немічні й старі відчайдушно змагаються за те, щоб пережити одне одного, незважаючи на вже виснажені хворобами і віком тіла. Та одного дня в життя чоловіків втручається жінка… Письменниця потрапляє до маленького провінційного містечка в Карпатах і читає в місцевому монастирі лекцію про святих та юродивих. Серед слухачів – похилий чоловік на ім’я Войтко. Вона їде до нього на хутір. На якийсь час жінка опиняється в полоні обставин і не може покинути хутір. Письменниця поступово занурюється у життя Войтка, знайомиться з його братом Станіславом, що живе у будинку навпроти на Верховині. Вона стає єднальною ланкою поміж двома братами, сенс життя котрих у двобої.

Трейлер

Delirium  

У стрічці, назва якої з латинської перекладається як марення, йдеться про історію психіатра. Він потрапляє в загадковий будинок до родини, голова якої знаходиться на межі самогубства. Фільм Ігоря Подольчака став найкращим на міжнародному кінофестивалі в Багдаді. Також стрічка була учасником української конкурсної програми Одеського кінофестивалю.

Трейлер

Київський торт

Комедія про пригоди провінціалки у столиці, а також про життєвий вибір: лишитись в Україні, чи полетіти до Америки? Київ стає для молодої дівчини транзитним пунктом на шляху до її мети – Америки, куди їй відкрили «грін-карту». Всього лише 20 годин очікування літака відокремлюють її від мрії. Але на вокзалі вона зустрічає двох молодих людей, які втягують її в низку авантюрних і романтичних пригод…

Трейлер

F 63.9 Хвороба кохання

Комедія про кохання доктора-венеролога і космонавта, а також про секретний космічний експеримент. Назва кінострічки походить від рішення Всесвітньої організація охорони здоров’я, яка включила кохання до переліку психічних відхилень під кодом F63.9 поряд із алкоголізмом, клептоманією і токсикоманією. Виробництво кінокомпанії «Гагарін Медіа» (Україна) та кінокомпанії «Simposiom» (Франція). Під час допрем’єрного показу фільму «F 63.9 Хвороба кохання» у Парижі зал аплодував кілька хвилин стоячи.

Трейлер

Гніздо горлиці

Фільм про проблему міграції. В головної героїні була чудова родина – коханий чоловік та донька. Спочатку чоловік втратив роботу, донька підросла, того заробітку, який вона мала на власній роботі вкрай не вистачало. Тому, коли хтось із знайомих запропонував поїхати на заробітки до сонячної Італії, поміркувавши, погодилась. І от зараз вона повертається на рідну Буковину. Однак в її очах не має радості, а під грудьми нове життя. Та все ж вона повертається.

Трейлер

Синевир

Перший український фільм жахів у форматі 3D. Радянський Союз, кінець 70-х. На лекції товариства «Знання» в Києві літній професор розповідає про дивних істот, описаних ще Марком Поло, які мешкали також і на території Стародавньої Русі… Радянські Карпати. Невеликий хутірець, загублений у лісах, біля гірського озера Синевир. Вранці, з будинку, потайки від батьків, вибираються на риболовлю діти — брат і сестра, Сашко та Iванка. Вони йдуть на Синевир. Спочатку діти зайняті ловлею риби і суперечками про те, у кого буде більший улов. Несподівано в лісі чується крик...

Трейлер

Ломбард

Пригодницько-кримінальний фільм Любомира Левицького. Місце дії відбувається у наші дні в абстрактному місті Лемберг. Картина складається з трьох сюжетних ліній, які хитро переплітаються між собою. Головні герої: двоє лембергських хлопців, Марк і Яша (Денис Нікіфоров і Павло Піскун), добре знають вулицю і вміють отримувати від неї все, що треба для життя. Марка називають благородним бандитом, а Яша навпаки все вирішує за допомогою інтелекту. Пройшовши складні перипетії в юності, брати починають шукати стабільність. Саме у один з таких днів вони отримують звістку про спадок. Ним виявляється відомий в місті ломбард, а його власником на даний момент є їх рідний дядько Фелікс. Прийшовши в ломбард за своїм, хлопці отримують різку відсіч. Марк і Яша приймають рішення: будь-яким шляхом забрати спадок. Їх погляди розходяться, і кожен придумує свій план…

Трейлер

Іван Сила

Фільм оповідає небувалу історію життя нашого співвітчизника Івана Фірцака, який народився в червні 1899 року в українському селі Білки Іршавського району на Закарпатті. У 18 років він став артистом чехословацького цирку і побував у 64 країнах світу, дивуючи всіх своїми перемогами. Чемпіон Чехословаччини з важкої атлетики та боротьби, чемпіон Європи з культуризму. За неймовірну силу він отримав прізвисько Іван Сила – Кротон. Іван Фірцак виграв чимало поєдинків з відомими борцями світу. З рук королеви Англії Іван Фірцак отримав шолом і пояс, оздоблені золотом та діамантами. Американська преса називала його найсильнішою людиною ХХ століття. У 1937 році у самому розквіті своєї слави він повернувся на Батьківщину.

Трейлер

Такі красиві люди

Повнометражний дебют Дмитра Мойсеєва. Це історія п’ятьох людей, які втекли від цивілізації й живуть на березі моря. Вони рибалять, влаштовують домашні спектаклі, читають японську літературу. Утім, є дещо, чого бракує у цій ідилії. Фільм знімали в Івано-Франківську, Києві й Криму (Феодосія, Генічєськ) ще до окупації півострова.

Трейлер

Креденс

Друга повнометражка українського кінорежисера Валентина Васяновича. Це різдвяна казка, котра схожа на страшний сон. Для того щоб просто жити і займатись своєю справою, головному герою Оресту необхідно пройти неабиякі випробовування. Дія фільму відбувається у зимовому Львові.

Трейлер

Поводир, або у квітів є очі

В основі сюжету подорож Радянською Україною американського хлопчика Пітера й українського сліпого музиканта Івана Кочерги. Події фільму відбуваються на початку 1930-х років у СРСР у драматичні часи індустріалізації, колективізації, голодомору та знищення інтелігенції. Одну з головних ролей зіграла співачка Джамала. Український Оскарівський комітет 9 вересня обрав фільм режисера Олеся Саніна, як такий, що представлятиме Україну в 2014 році у номінації «Фільм іноземною мовою» премії «Оскар». Повнометражку зняла кінокомпанія «Пронто Фільм» за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Трейлер

Фото: Inspired, screenplay.com.ua


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!