На правах реклами

Топ-3 ліків від бронхіту. Які медпрепарати точно допоможуть

67629 0
Розповідаємо про показання та протипоказання, а також, чи потрібний рецепт від лікаря.

Ліки від бронхіту, які використовують як важку артилерію при лікуванні, – це антибіотики та медикаменти для розширення бронхів, розрідження та відкашлювання мокротиння.

Амоксилав

Його можна знайти в аптеках у кількох лікарських формах:

  • порошку, який розбавляють водою та приймають внутрішньо та у вигляді суспензії;
  • таблетки або капсули;
  • розчин для ін’єкцій.

Амоксилав походить із групи пеніцилінових захищених антибіотиків. Його головні діючі речовини – клавуланова кислота та амоксицилін. Захищені пеніциліни дуже добре справляються з позалікарняними штамами бактерій, які зазвичай викликають запалення у нижніх та верхніх дихальних шляхах.

Купити ліки можна лише за наявності рецепту від лікаря. Доза розраховується у кожному випадку індивідуально, з урахуванням віку та фізичних показників пацієнта.

Амоксилав приймають при ГРВІ, гострих бронхітах, загостреннях хронічних бронхітів, бронхопневмонії позалікарняного типу.

Препарат не можна вживати тим, хто має алергію на пеніцилінові антибіотики, проблеми з печінкою, холестаз, жовтяницю, лімфолейкоз, мононуклеоз, а також дітям молодше 2-х років.

Перед початком лікування лікар оцінює стан хворого та підбирає правильні комбінації лікарського препарату, щоб перемогти захворювання без ускладнень.

АЦЦ

У цих ліків від бронхіту теж кілька форм випуску:

  • саші з порошком;
  • шипучі таблетки, що розчиняються у воді;
  • сироп.

АЦЦ – муколітик, який чудово допомагає розріджувати та виводити мокротиння з бронхів. Він відчутно полегшує сухий кашель.

Головний діючий компонент – ацетилцистеїн. Саме завдяки йому мокрота змінює свої властивості, покращується активність залоз у бронхах, у результаті виробляється рідкіший секрет. Кашель стає продуктивнішим, а мокрота відкашлюється значно легше.

Ліки характеризуються накопичувальним характером, дають гарний ефект, починаючи з 2-3 доби.

АЦЦ використовують, щоб вилікувати запалення в нижніх дихальних шляхах, ускладнені густим в’язким мокротинням, яке дуже складно відкашлювати. Препарат значно полегшує стан хворого у періоди загострення хронічного бронхіту. Він також входить до складу комплексного лікування муковісцидозу, ларингітів, бронхіальної астми, бронхоектазій та бронхообструкції.

АЦЦ небажано приймати людям, які мають алергію на компоненти препарату, а також тим, кому поставлено діагноз виразкова хвороба. До групи ризику входять пацієнти зі схильністю до легеневих кровотеч, вагітні та матері, що ще годують груддю, діти до 6-ти років.

Небезпечно пити АЦЦ одночасно з препаратами, основне завдання яких – придушити кашель. Високий ризик скупчення мокротиння в легенях та виникнення пневмонії.

Амброксол

У продаж надходить у чотирьох лікарських формах:

  • таблетки;
  • капсулах;
  • розчині;
  • сиропі.

Купити ліки від бронхіту з муколітичною дією можна без рецепта.

Головний компонент препарату – амброксол. Він стимулює синтез та розрідження мокротиння, полегшує відкашлювання. В результаті під час запалення слиз краще та швидше виводиться з бронхів, що призводить до якнайшвидшого одужання.

Амброксол використовують, коли хвороба вражає нижні дихальні шляхи, а саме при бронхіті, пневмонії, у стадіях загострення хронічних захворювань бронхів та астми.

Більшість людей добре реагують на цей препарат. Але його не можна пити в перші 20 тижнів вагітності та під час годування груддю. Амброксол не призначають дітям молодше 6-ти років, а також людям з алергією та виразкою шлунково-кишкового тракту.

Більше дізнатися про ліки від бронхіту можна тут. 

Зазначимо, що самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!