Рецепти коктейлів від одного з найкращих барменів світу зі Львова

4122 0
Tvoemisto.tv разом з власником бару «Sino Experimental» підготувало рецепти смачних літніх коктейлів, які можна приготувати в домашніх умовах.
Фото: Дар

Фото: Дар'я Кучер

Ось уже середина літа і сонячні промені деколи бувають нещадними. У такі спекотні дні хочеться випити чогось смачного і прохолодного, особливо якщо готувати це за рецептом одного з найкращих барменів світу. 

Приготувати коктейлі без зайвих зусиль та складних інгредієнтів можна в домашніх умовах. Андрій Осипчук, який увійшов у ТОП-10 барменів світу, та власник бару «Sino Experimental» у Львові відкриває рецепти популярних коктелів, у які вони додали особливі інгредієнти. 

Gin Basil Smash 

Ви всі чули про класичний коктейль, який називається «Мохіто», але можна приготувати не менш освіжаючи напій на основі джину та базиліку. Для цього потрібно підготувати листя свіжого базиліку і помістити у шейкер (у домашніх умовах замість шейкеру можна використати звичайну банку з кришкою). Далі беремо близько 50 мл джину, 20 мл цукрового сиропу, а також 25 мл лимонного або лаймового фрешу. Всі інгредієнти необхідно охолодити і змішати за допомогою шейкера. Готовий напій переливаємо в охолоджений посуд, у якому подаватимете коктейль. Під час переливання краще використати файн-стрейнер ( в домашніх умовах – ситечко для чаю), щоб часточки базиліку та залишки льоду не потрапили у напій. Прикрашаємо напій свіжим листям базиліку і напій готовий. 

  • 50 мл Джин
  • 25 мл лимонний фреш
  • 20 мл цукровий сироп
  • 5 листків базиліку

Gin Basil Smash 

Floral Daiquiri 

Ще один освіжаючий напій, але цього разу на основі рому. Андрій Осипчук готує власну варіацію коктелю «Дайкірі», але з додаванням квіткового сиропу на основі лаванди і ягід лохини. Починаємо готувати коктейль з лохини. Беремо кілька ягід, ставимо у звичайну банку і притискаємо, щоб вийшов сік. Додаємо до них 50 мл білого рому та 15 мл сиропу лаванди (сироп можна приготувати шляхом додавання 1:1 води і цукру, виварюючи суміш зі свіжою лавандою. Тоді фільтруємо, охолоджуємо і сироп готовий). Далі додаємо до напою 20 мл міксу цитрусів. Охолоджуємо його, змішуємо всі інгредієнти, крізь сито для чаю чи стрейнер переливаємо коктейль і подаємо в охолодженому посуді. Прикрасити напій можна пелюстками квітки. 

  • 50 ml Ром
  • 20 мл фреш лайму 
  • 15 мл сироп лаванди
  • 5 ягід лохини

Floral Daiquiri 

City Lights

Готуємо освіжаючий і тонізуючий напій «Джин тонік», якому бармен додав нових особливостей за допомогою базиліку та какао-лікеру. Починаємо готувати коктейль з джину (50 мл), додаємо 10 млн какао-лікеру та 100 млн тоніку. Інгредієнти перемішуємо і прикрашаємо кількома пелюстками базиліку. Смачний літній напій готовий. 

  • 50 мл Джин
  • 10 мл какао лікер
  • 100 мл тонік
  • Базилік 

City Lights

Софія Шавранська

Фото і відео Дар'ї Кучер

Партнерська публікація


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!