Топ-3 міста, які обов’язково варто побачити навесні

4231 0
Весна - пора, коли сидіти вдома просто неможливо. І хоча ціни на пальне та нестабільний курс гривні роблять поїздки за кордон занадто дорогим задоволенням, мандрівки Україною ніхто не відміняв. Тим паче що й на Батьківщині є що подивитись. Пропонуємо вам ТОП-3 міста, які просто необхідно відвідати навесні.

Ужгород

Про ужгородські сакури знають мабуть всі, але доки ви їх не побачите на власні очі, всі ці балачки не матимуть сенсу. За словами самих ужгородців, обласний центр Закарпаття найпрекрасніший саме наприкінці квітня – коли і починається період їх цвітіння і все місто вкривається рожевими квітками. Закарпаття – одне з небагатьох місць в Україні, де можуть рости сакури, причиною цього є м’який клімат. Найбільше сакур – на набережній Ужгорода та в старому центрі, забудованому під час чеського періоду. До цвітіння сакур в місті проходитиме традиційний «Сакура-фест 2015»: ярмарок «Сонячний напій», запуск небесних ліхтариків, творчі конкурси, літературні заходи і багато іншого.

Кіровоград

Весна у багатьох асоціюється із тюльпанами. Адже в іншу пору року їх знайти значно важче. Тож, якщо ви не маєте змоги поїхати в Голландію, де вирощування тюльпанів стало національною традицією, не засмучуйтесь, а збирайте речі і їдьте до Кіровограду. Адже саме у цьому невеличкому містечку наприкінці квітня-початку травня розквітає понад 500 тисяч тюльпанів, які перетворюють його на дивовижне видовище, яке можна порівняти з найкращими парками Нідерландів. На території парку є можливості для проведення дозвілля з дітьми та харчування.

Кам’янець-Подільський

Це місто відноситmся до когорти тих, які прекрасні за будь якої погоди і в будь-яку пору року. Проте, якщо ви завітаєте до Кам’янця-Подільського навесні, то це місто вас зможе наблизити до неба. Ажде саме тут кожного року відбувається фестиваль повітряних куль, під час якого блакитне небо Кам’янця-Подільського стає різнобарвним. У цьому році – 15–17 травня – у вас буде чудова можливість не тільки побачити фестиваль повітроплавання, а й самому покататися на повітряній кулі. Якщо ви хочете побачити Кам’янець з висоти пташиного польоту, насолодитися величчю Кам’янець-Подільської фортеці, відчути дух середньовіччя – вам на фестиваль «На зустріч Сонцю». Крім цього, 15 травня святкується День міста, тому велика кількість різноманітних заходів та сюрпризів вам гарантована.

За матеріалами Іnspired та Autotravel.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!