ТОП-3 музичних подій червня у Львові

3424 0
Композиції Андрія Кузьменка у виконанні його друзів та колег, запальне фрік-кабаре від «Dakh Daughters Band» та багато-багато джазу. Перший місяць літа приготував для львів’ян та гостей міста три знакові музичні події, які зовсім відрізняються за стилем, але прекрасні у своїй унікальності. Tvoemisto.tv пропонує перелік музичних подій, куди можна піти у червні.

Фрік-кабаре Dakh Daughters Band

У понеділок, 15 червня, львів’яни мають змогу подивитись на майстерне виконання фрік-кабаре від Daughters Band.

«Dakh Daughters» (Дах Дотерс) — український жіночий театрально-музичний гурт, що виступає в жанрах «фрік-кабаре» і театрального перформансу. На сцені – із 2012 року. Як і «ДахаБраха», «Dakh Daughters» пов'язані з київським театром «Дах», керівник якого — Владислав Троїцький — бере участь у постановці перформансів «Dakh Daughters».

Гурт здобув популярність на YouTube влітку 2013 року завдяки відеокліпу «Rozy / Donbass», в якому поєднано 35-ий сонет Шекспіра, українські народні пісні, нарочито театральний пафос. Іншим популярним відео гурту стало виконання композиції «Ганнуся» на Майдані Незалежності під час протестів у грудні 2013 року.

 «Dakh Daughters» використовує у своїх виступах тексти Йосипа Бродського, Тараса Шевченка, Лесі Українки, Чарльза Буковскі, Михайля Семенка, Юрія Андруховича, Олександра Введенського; тексти різними діалектами української, англійською, французькою, російською, німецькою мовами. Учасниці використовують різні музичні інструменти (загалом 15 інструментів): контрабаси, віолончелі, фортепіано, маракаси, гітару, скрипку, барабани, ксилофон, акордеон, губну гармоніку та бубни, при чому «музиканти не прив'язані до своїх інструментів і легко ними міняються».

Початок: о 19:00.

Місце: Національний театр імені М. Заньковецької.

Вартість квитків: 150 - 350 грн.

Дізнатись деталі або замовити квитки можна за посиланням.

 

Концерт пам’яті Скрябіна

У неділю, 21 червня, на стадіоні «Арена Львів» відбудеться концерт пам’яті Андрія Кузьменка (Кузьми). На сцену Арени-Львів вийдуть поруч  із музикантами групи Скрябін, які були надійним тилом Кузьми впродовж багатьох років, також і колеги Андрія – Брати Гадюкіни, Святослав Вакарчук, Тарас Чубай, Руслана, Олександр Положинський, гурт «O.Torvald», Фагот (ТНМК), Олександр Пономарьов, Наталія Могилевська, Віктор Павлик, гурти «Скай», «Пающіє Труси», «Антитіла». Всі артисти виконають пісні гурту «Скрябін».

Вже відомо хто і які саме композиції виконає на концерті пам’яті.

Місце: «Арена Львів».

Вартість квитків: від 150 грн. 

Початок: о 20:00 (вхід – з 18.00).   

Дізнатись деталі або замовити квитки можна за посиланням.

 

Alfa Jazz Fest

Міжнародний джазовий фестиваль, який щороку проходить у червні у Львові, цьогоріч відбудеться  25-29 червня.

Фестиваль традиційно проходитиме на трьох сценах:

Основна сцена фестивалю в парку ім. Б. Хмельницького — сцена імені Едді Рознера (вхід за квитками на визначені місця та безкоштовно у парку) 

Сцена на центральній площі Львова — площі Ринок (вхід вільний)

Сцена в історичній частині міста — дворик палацу Потоцьких (вхід вільний)

Крім концертів джазових музикантів із різних країн світу, під час фестивалю відбуваються джем-сейшени, майстер-класи та автограф-сесії світових зірок джазу.

Цьогоріч до Львова на Alfa Jazz Fest приїде Вейн Шотер (Wayne Shorter) – легендарний музикант, який цього року отримав премію Греммі за особливий внесок у розвиток музики протягом життя (Grammy Lifetime Achievement Award). 

 

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!