ТОП-3 рецепти десертів для святкового настрою

3515 0
Іноді так хочеться чогось смачненького і водночас легкого та корисного. Ідеальний варіант для того, аби себе потішити та створити святковий настрій — десерти. Існує безліч рецептів їхнього приготування. Великою мірою все залежить від власної фантазії та вміння поєднувати різні інгредієнти. Пропонуємо вам три цікаві варіанти.
фото: patelnya.com.ua, rud.ua

фото: patelnya.com.ua, rud.ua

Фруктова ялинка

Інгредієнти:

- яблуко (1 шт.)
- морква (1 шт.)
- улюблені фрукти і ягоди за смаком
- зелень для прикраси.

Як готувати:

Яблуко зверху надріжте і за допомогою зубочистки прикріпіть до нього очищену моркву, так щоб вийшов стовбур. У моркву з усіх боків застроміть зубочистки. На зубочистки наколіть ягоди і порізані фрукти. З будь-якого фрукта (наприклад, ананасу) виріжте зірочку і прикрасьте нею верхівку ялинки. Знизу прикрасьте ялиночку зеленню.

 

Банани в шоколаді зі згущеним молоком

Інгредієнти:

- банани
- очищені горіхи
- згущене молоко
- шоколад

Як готувати:

Банани почистити та розрізати на три шматки. З кожного шматочка за допомогою десертної ложки вибрати серединку. Цю м’якоть змішати з вареним згущеним молоком. Горіхи подрібнити. Шоколад розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Кожен шматок банану обмакнути в шоколад до половини та присипати горіхами. Дати шоколаду застигнути. Перекласти згущене молоко у кулінарний мішечок та видавити у серединки бананів.

 

Кавовий десерт

Інгредієнти:

- свіжозварена кава (1 чашка);
- морозиво (100 г)
- вершки (за бажанням)

Як готувати:

Зварити міцну каву, дати їй охолонути. Морозиво помістити в чисту чашку і залити кавою. Перемішати після того, як морозиво трохи розтане. Прикрасити десерт можна збитими вершками.

За матеріалами patelnya.com.ua, rud.ua

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!