ТОП-3 рецепти смузі для спекотного липня

9123 0
Коли надворі спека, прохолодні смузі не лише втамують спрагу, а й збагатять ваш організм корисними інгредієнтами. Tvoemisto.tv пропонує 3 рецепти смузі, які можна приготувати із сезонних ягід, фруктів та овочів.
Фото: patelnya.com.ua, gotuemo.com, gosdim.com.ua, beautyinfo.com.ua

Фото: patelnya.com.ua, gotuemo.com, gosdim.com.ua, beautyinfo.com.ua

Що таке смузі?

Густий прохолодний напій однорідної структури, до складу якого входять найрізноманітніші інгредієнти: ягоди, фрукти, овочі, фруктові соки, зелений чай, мед, горіхи, трав’яні настої, кріп, шпинат тощо. Насправді смузі придумали американці як напій для правильного харчування та дієти. А призначали смузі для спортсменів та прихильників правильного харчування.

Чому корисно пити смузі?

Бо фруктові смузі заміняють цукор та солодощі, і при тому не шкодять фігурі. А ще тому корисно, що в напої збережено усі корисні речовини інгредієнтів. Усім відомо, що свіжі фрукти, ягоди та овочі краще вживати сирими, бо в приготуванні-нагріванні руйнується структура вітамінних і мінеральних сполук. Вітамінні коктейлі-смузі добре впливають на процеси травлення в людському організмі, вони добре очищають організм від токсинів та допомагають худнути. Якщо ваша дитина відмовляється їсти свіжі овочі та фрукти, спробуйте запропонувати їй смузі.

Як приготувати смузі?

Рецептів приготування цього напою є безліч. Головне, щоб усі інгредієнти були свіжими, натуральними та добре вимитими. Щоб збагатити смак та корисність смузі, сміливо додавайте горіхи та злаки. Усі інгредієнти змішуєте у блендері. У літню спекотну пору не забувайте додавати до напою кубики льоду.

Рецепти для приготування напою

Смузі з чорницею

Інгредієнти: 100 г чорниці, 50 г малини, 1 банан, 100 мл яблучного соку, 1 ч. ложка меду.

Приготування: Змішати усі інгредієнти в блендері до однорідної консистенції. Розлити у посуд, прикрасити листочками м’яти.

Смузі буряково-морквяний

Інгредієнти: 1 невеликий буряк, 1 середня морква, 1 солодке яблуко, 1 груша, 2 столові ложки свіжого лимонного соку, 2 чайні ложки рубленого свіжого імбиру, 2 склянки води.

Приготування: Очистити від шкірки буряк, моркву, порізати їх разом з яблуком та грушею на шматочки. Усі інгредієнти змішати у блендері. До налитого у келихи смузі можна додати горіхи або насіння льону.

Смузі бананово-малинове з колою

Інгредієнти: 1 банан, 1 ст. ложка лимонного соку, 250 г малини, 600 мл охолодженої коли.

Приготування: Очистити банан і приготувати з нього пюре у блендері, додати лимонний сік. Розімнути малину виделкою і розподілити у склянки (вийде 4 порції). До малини додати бананове пюре та колу.

Нехай вам смакує!

За матеріалами: momandkids.net.ua, ledi.tochka.net


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!