Топ-3 ностальгічні кав'ярні Львова

15275 2
Богемна "Вірменка", фірмове морозиво у кафе "Пінгвін" та відомі пиріжки у "Пиріжковій" на Словацького. Три заклади, які працюють у Львові ще з минулого століття.

Кав’ярня «Вірменка»

Справжня кавова легенда Львова – кав’ярня «Вірменка» – була відкрита у 1979 році. З того часу приймала львівську богему, яка облюбувала затишний заклад. Тут варили найсмачнішу в місті каву. Доказом були постійні черги за напоєм, які нерідко сягали далеко за поріг кав’ярні. До початку 1990-х тут зустрічалася активна та нестандартна молодь, художники, музиканти, історики, поети. У «Вірменці» готують каву по-східному – це не звичле еспресо, вона має специфічний кавовий осад, тому пийте обережно. Також якщо ви п’єте каву з цукром, про це заздалегідь треба сказати баристу, адже цукерничок на столах би не побачите.

В закладі можна зустріти ченців і старих повій, митців і мисткинь, випадкових туристів і львів’ян. Тут варять каву на піску, не шкодуючи зерен. Завжди свіжемелена, вона здіймається пінкою, поки поважна пані помішує її самшитовими паличками. Так само, як вона це робила і десять,  і двадцять років тому.

Місце: вул. Вірменська, 19.

 

Кафе «Пінгвін»

Найстаріше у Львові кафе «Пінгвін» працює на пр. Свободи з 1960 року. Тут продають фірмове морозиво із поливкою та молочні коктейлі. Можна замовити алкогольні напої та з’їсти канапку чи тістечко. Основні клієнти закладу — старші люди й туристи.

Фірмове морозиво і коктейлі продають тут продають довше, ніж півстоліття. Працівники запевняють, що воно – справжнє, із молока.

Місце: пр. Свободи, 39.

 

Пиріжкова на Словацького

У  Пиріжковій, що на вулиці Словацького, готували і продавали одні з найсмачніших пиріжків у центрі Львова. Офіційно компанія  «ТОВ Пиріжкова» була зареєстрована відносно недавно, 27 січня 1994 року. Проте, коли вперше відкрилися двері цього закладу, мабуть, не пригадає жоден львів’янин. Це було одне із найпопулярніших місць у минулі роки, передусім, серед студентів.

Місце: вул. Словацького, 4/2.

За інформацією Фотографії старого Львова.


Читайте також:
12 Березня, 2015 15:45
Сорокіна Заклади, в яких, наче, замурували час ще в минулому столітті: примітивний інтер'єр і не кращий сервіс. Щодо якості продуктів - не найгірше, але й не ті місця, де приємно посидіти чи хочеться завести друзів-туристів.
12 Березня, 2015 09:59
Олекса Заклади - совкове фуфло для маргіналів. Та й стаття - рекламна, ні слова правди. Першою кавярнею у Львові була кавярня "під синею пляшкою", що на вул.Руській
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!