Топ-3 заклади у Львові із революційними мотивами

11862 0
Багато людей асоціюють Львів із місцем, де народжуються революційні настрої. Всі, хто приїжджає до Львова у пошуку так званих «бандерівців», зазвичай розчаровуються, проте є у місті Лева й кілька закладів відпочинку, в яких відчувається дух революції. Tvoemisto.tv пропонує вам ознайомитись із особливостями трьох таких закладів.

Криївка

Цей ресторан-кнайпу у Львові відкрили у вересні 2007 р. Заклад оздоблений у вигляді польової криївки УПА, знаходиться у підвалі одного з будинків за адресою площа Ринок, 14 (Кам'яниця Венеційська).

Кухня — українська, польова. Страви подають у військовому посуді. У ресторані є такі атракції, як тир та вільне користування зброєю. Традиція входу до закладу передбачає знання гасла-пароля: «Слава Україні - Героям слава», не назвавши який, не можна потрапити всередину, та перевірку чаркою медовухи для тих, хто старший 21 року.

У «Криївці» назви майже усіх страв в меню оригінальні: наприклад, капуста тушкована з квасолею має назву «Гудбай, асвабадітєлі», салат з маринованих грибів, цибулі, горошку та помідорів – «Взяти Чорногору під будцем», місцеве галицьке пиво називається «Зеник».

 

Арт-кафе «Правий сектор» (віднедавна «Хутін Пуйло»)

Розташоване воно на вул. Лесі Українки. Заклад – колишнє арт-кафе «Стодола», яке просто змінило вивіску і кілька елементів антуражу і  довгий час діяло як їдальня для активістів «Правого сектору».

Вивіска та інтер'єр кафе виконані в червоно-чорних кольорах, як і партійна символіка «Правого сектору». Всередині все передає настрій закладу: невеличкі дерев'яні столики та стільчики в перемішку з бочками, на яких «подані» коктейлі Молотова. Біля вікна — дві автомобільні шини.

За харчування членів «Правого сектору» сплачує сама організація. Кожен талон на харчування вартує 25 грн. Крім того, хоч в меню кафе є алкогольні напої, проте представникам "Правого сектору" їх не продають навіть за гроші.

 

Горіла шина

За кілька тижнів у Львові на місці колись популярного серед львів'ян кафе «Призма» запрацює новий тематичний паб «Горіла шина».

Один з авторів ідеї Віктор Малига називає його «революційним» пабом за мотивами Майдану. У майбутньому закладі багато атрибутики «Правого сектору», однак Віктор запевняє, що паб з організацією пов'язує хіба що його членство у ній. Крім того, з часом у цьому кафе з'явиться й інша націоналістична атрибутика, додає він. Планується, що заклад стане осередком національно свідомих людей і збиратиме під одним дахом місцевих мешканців, туристів і хлопців, що повернулися з АТО.

За матеріалами: hromadske.tv, tsn.ua


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!