Топ-5 англомовних медіа в Україні

2076 0
Зібрали для вас підбірку англомовних ресурсів про новини в Україні і у Львові зокрема.
Фото: International mayors summit

Фото: International mayors summit

Незалежно від того, чи ви бажаєте вдосконалити англійську, чи хочете поділитися історіями про Україну з іноземними колегами, друзями чи рідними за кордоном, ми склали список найкращих англомовних ресурсів.

  1. Lviv Now: «Англомовні статті з культурної столиці України, дружньої до технологій»

Цей веб-сайт під редакцією американського журналіста Джо Ліндслі, створений медіа-хабом Тvoemisto.tv, поширює практичні новини для іноземців, які живуть у Львові чи відвідують місто, ґрунтовні публікації про культуру, а також інтерв’ю, що демонструють талант, енергію та можливості України в світі. У телешоу «Найгучніший голос», знятому в 2019 році, Ліндсі є одним із головних персонажів, його роль зіграв актор Еморі Коен.

Читайте більше на Lviv Now (англійською): “Odesa Tycoon Fires Entire Staff of Kyiv Post, Ukraine’s Flagship English Media”

         2. Ukraine Business News (UBN): «Надійні, засновані на фактах новини, які ви можете надати для інвесторів та інвестиційних менеджерів»

Заснована американським журналістом Джеймсом Бруком, який раніше працював іноземним кореспондентом New York Times, UBN щодня о 6 ранку за київським часом надсилає коротку щоденну інформацію про ключові події в бізнесі та геополітиці. Це медіа популярне серед іноземних інвесторів і дипломатів. Ukrainian Business News також пропонує елегантний веб-сайт з діловими новинами, доступними англійською, українською, французькою, німецькою, іспанською, польською, турецькою та російською мовами. Зараз ресурсом керує співзасновник Ендрю Прима, колишній співробітник Goldman Sachs.

         3. Visit Ukraine Now: веб-сторінка урядового туристичного ресурсу правилами подорожей в час ковіду

Ця сторінка, що є частиною урядового сайту Ukraine Now з популяризації України у світі, містить практичну інформацію про подорожі Україною, включно з актуальними вимогами щодо пандемії.

       4. Facebook групи: де експати знаходять інформацію, спілкуються та діляться ідеями

Львівська спільнота Lviv Expats and Friends з 2400 членами є приватним форумом для обговорення, обміну та пошуку інформації про життя у Львові та в Україні. Для вступу потрібно відповісти на кілька запитань, щоб підтвердити, що ви дійсно перебуваєте у Львові або плануєте там бути. Група також вітає українців, які розмовляють англійською, тож це хороша можливість не лише попрактикуватися у мовних навичках, а й налагодити ділові зв’язки.

У столиці існує кілька спільнот у Facebook, у тому числі Kyiv Expats з близько 3000 учасників та Expats in Kyiv з понад 13 000 учасників. Це також приватні форуми, розраховані на довготривалих жителів Києва або тих, хто має тісні зв’язки з містом.

В Одесі люди, які володіють англійською мовою, можуть приєднатися до приватної групи Expats in Odessa, Ukraine.

        5. Kyiv Not Kiev: жваві та якісні відео про Україну

Ведучами Поліни Бойчук та Тетяни Гайдук, це шоу на YouTube, а також у Facebook, містить професійні інтерв’ю та міні-документальні фільми про зовнішню і внутрішню політику, культуру та економіку України. Його назва вказує англомовній аудиторії на те, що англійською мовою правильною транслітерацією назви столиці є Kyiv, тоді як Kiev стосується російської вимови міста.

Follow Lviv Now on Facebook and Instagram. To receive our weekly email digest of stories, please follow us on Substack.

Lviv Now is an English-language website for Lviv, Ukraine’s «tech-friendly cultural hub.» It is produced by Tvoe Misto («Your City») media-hub, which also hosts regular problem-solving public forums to benefit the city and its people.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!