Топ-5 фестивалів неподалік Львова, які можна відвідати до кінця літа

3892 0
Tvoemisto.tv підготувало підбірку найбільших музичних подій літа, які можна відвідати у Львові та поблизу нього.
фото: Zaxidfest

фото: Zaxidfest

LvivMozArt

Коли: 13-22 липня

Де: локації Львова та області (Свірський замок)

Ціна: від 150-200 грн, є безкоштовні події

Міжнародний фестиваль класичної музики пройде у Львові вдруге. Цього року заплановано провести більше 30 заходів. Організатори пропонують учасникам фестивалю послухати класичну музику у виконанні українських та іноземних артистів. Концерти відбуватимуться зокрема у львівській опері, Палаці Потоцьких, філармонії, соборі святого Юра та Свірзькому замку.  

Як повідомили у коментарі Tvoemisto.tv організатори фестивалю, разом із фестивалем відкриється виставка тематичних експонатів, на якій буде представлена скрипка Моцарта. Також 14 липня у Свірзькому замку запланована прем’єра постановки опери Дмитра Бортнянського «Алкід».

Детальніше з програмою заходу можна ознайомитись на сайті фестивалю.

Файне місто

Коли: 19-22 липня

Де: Тернопіль

Ціна: 1040 грн за 4 дні, є одноденні квитки (ціна залежить від дня)

«Файне місто» вже давно перестав бути локальною подією Тернополя. З 2013 року кількість учасників зросла з 1500 осіб у рік заснування до 16 000 унікальних відвідувачів за чотири дні у 2017-му. Цього року хедлайнерами заходу буде фінський рок-гурт «The Rasmus», шведсько-данські металісти «Amaranthe», вже знайомий для українських фестивалів німецький індастріал-метал гурт «Oomph!», «Воплі Водоплясова» та інші.

У коментарі Tvoemisto.tv менеджерка «Файного міста» Мар’яна Зварич повідомила, що цьогоріч на фестивалі продемонструють нову концепцію під назвою «Місто Вільних Людей».

«При вході на фестиваль кожен мешканець отримає паспорт Файної Людини, який зможе зареєструвати, звернувшись у місцевий РАГС на фестивалі. Єдиним законом, що залишатиметься незмінним на Території Вільних Людей, буде Конституція Файного Міста (правила перебування на фестивалі), за дотриманням якої буде слідкувати Патруль Файного Настрою», — говорить вона.

Детальніше про програму «Файного міста» читайте на сайті фестивалю.

Бандерштат

Коли: 3-5 серпня

Де: Рованці, Луцьк

Ціна: 550 грн

Волинський фестиваль «Бандерштат» проводять з 2007 року. Однією із найбільш довготривалих його традицій є відмова від алкоголю. Організатори таким чином пропагують ідеї здорового способу життя.

«Цьогорічний Бандерштат порадує насамперед музичними дебютантами. Уперше за дванадцятирічну історію фестивалю виступить хітова Друга Ріка, легендарний Тарас Чубай та Плач Єремії, загадкова Катя Чіллі, романтичний Віктор Винник та гурт МЕРІ. Чекаємо також Віктора Павліка з рок-програмою і гучне повернення Юрка Юрченка з групою Yurcash», — розповідає Tvoemisto.tv прес-секретарка фестивалю Анастасія Передрій.

Детальну програму фестивалю шукайте тут.

Woodstock Ukraine

Коли: 9-11 серпня

Де: біля Городка, Львівська область

Ціна: безкоштовно за умови попередньої реєстрації

«Woodstock Ukraine», названий на честь легендарного музичного фестивалю, проведений в Сполучених Штатах у 1969 році, не зраджує своїх традицій: захід буде безкоштовним для учасників за умови попередньої реєстрації за посиланням.

PR-директорка фестивалю Юлія Шарапова розповіла Tvoemisto.tv, що цьогоріч фестиваль відвідає більше іноземних груп, ніж раніше. Також буде організовано три сцени: Main stage,  Light stage та Night stage. Анонс головних артистів фестивалю ще попереду.

Детальнішу інформацію про «Woodstock Ukraine» можна знайти на сайті фестивалю.

Zaxidfest

Коли: 24-26 серпня

Де: с. Родатичі, Львівська область

Ціна: 1200 грн за три дні, 700 грн за одноденний квиток

Вже легендарний рок-фестиваль Zaxidfest відбудеться традиційно наприкінці серпня. Цього року його відвідає британський гурт «Bullet for my Valentine», колектив «Sepultura» із Бразилії, колишній соліст гурту «Three Days Grace» Адам Гонтьє, а також Guano Apes, Noize MC, Ляпис 98, Pianoboy, Один в каное та багато інших.

Детальну програму фестивалю шукайте на офіційному сайті.

Захар Процюк,

фото з офіційних сайтів фестивалів

Цей матеріал було підготовлено в рамках Програми міжредакційних обмінів за підтримки Національного фонду на підтримку демократії NED​.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!