Топ-5 громадських ініціатив львів'ян у 2014 році

3515 0
У році, що минув, львів'яни були доволі активними. Мешканці Львова об'єднались, щоб забезпечити у місті порядок, боролись з неправильним паркуванням, висаджували дерева, організували збір необхідних речей для учасників АТО. Tvoemisto.tv пропонує ознайомитись із підбіркою важливих ініціатив львів'ян, які вони самі ж успішно реалізували у 2014 році .

1. Львів'яни після "ночі гніву" організували нічний патруль міста. Декілька тижнів правоохоронні органи у Львові не працювали, а відповідальність за спокій у місті забезпечували самі його мешканці. Зокрема було організовано нічне патрулювання, на яке люди вночі виїздили власними автомобілями, велосипедами. 

2. Мешканці міста активно продовжують збирати найнеобхідніші речі для учасників АТО. Зокрема, волонтерами для українських військових у зоні АТО стали журналісти та ведучі радіо "Львівська хвиля", які організували власну масштабну соціальну акцію "Подаруй життя солдату". Детальніше про львівських волонтерів та результати їх праці - у репортажі tvoemisto.tv.

3. Ініціатива львівських активістів об'єднала активних людей, які організували озеленення однієї з найдовших вулиць Львова. На вул. Городоцькій висадили 11 японських вишень сорту Prunus Kanzan, їх висадили на роздільній смузі – від церкви Анни до вул. Данилишина. 

4. Економічний бойкот - така громадська ініціатива виникла ще минулої зими і триває досі. Активісти закликали боротися із режимом Януковича не лише політичними чи силовими методами, але і "гаманцем", зокрема, відмовитися від купівлі товарів, власниками виробництва яких були члени Партії регіонів. Під час подій у Криму бойкотний рух частково "перепрофілювався" - основним об'єктом бойкоту стали товари російського виробництва. Активісти руху проводять пікети під офісами російських фірм, інформують населення про перелік товарів, вироблених країною-окупантом. Домоголися маркування товарів російського виробництва у львівських крамницях.

5. Львів'янин Святослав Літинський у суді домігся того, щоб із його паспорту вилучили другу сторінку, де дублюється інформація про особу російською мовою. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!