Цікавинки Тижня сталої енергетики у Львові: екобус та домашня електростанція

3939 0
У понеділок, 23 червня, у Львові розпочинається Тиждень сталої енергетики. Триватиме він до п’ятниці, 27 червня. У рамках заходу проведуть екскурсії на підприємства, презентації енергоефективного обладнання, екологічні ігри для дітей, кінопокази та інше. Tvoemisto.tv вибрало п’ять подій, які будуть цікавими для львів’ян та усіх, кому небайдужі проблеми екології та енергозбереження.
Фото: deviantart.com

Фото: deviantart.com

У перший день, 23 червня, об 11:00 у центрі місті відбудеться масштабний велопробіг «Енергія Руху». Він проходитиме за маршрутом пл. Ринок – пл. Катедральна – вул. П. Беринди – просп. Свободи (велодоріжка) – вул. П. Беринди – пл. Катедральна – пл. Ринок. Як повідомили у прес-службі Львівської міськради,триватиме велопробіг близько години.

Усіх охочих долучитися до велопробігу просять звертатися за тел. 097 728 82 39 – Юрій  Юрдига.

Протягом двох днів, з 23 по 25 червня на площі Ринок у подвір’ї ратуші львів’яни зможуть оглянути виставку енергоефективного обладнання. На виставці покажуть сонячні колектори, світлофіодні лампи, каміни, інфрачервоні обігрівачі та інші енергоефективні новинки.

Як розповіла tvoemisto.tv завідувач сектору промоції  управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій ЛМР Наталя Михайлишин, участь у виставці візьмуть 24 компанії зі Львова, Івано-Франківська, Рівного та Києва. Відвідувачі зможуть поспілкуватися з представниками компаній, які розкажуть, як працює обладнання та де його можна купити. Працюватиме виставка з 10:00 до 18:00.

Також 23 червня на західній стороні площі Ринок львів'янам презентуватимуть «Екобуси» – два автомобілі «Пежо», які спеціально переобладнали у пересувні пункти для збору відходів побутового електронного устаткування. Ці мікроавтобуси забирають з контейнерів відпрацьовані батарейки. Наступного року вони збиратимуть відпрацьовані енергоощадні лампи.

Побачити, за яким принципом працюють екобуси, та як вони облаштовані можна буде з 10:00 до 19:00.

24 червня у готелі «Львів» пройде конференція «Відновлювальна енергія в Львівському регіоні - можливості для місцевого бізнесу і розвиток територій». Конференція буде цікавою не тільки науковцям та підприємцям, які мають намір модернізувати свій бізнес, а й львів’янам, які хочуть застосовувати енергоефективне обладнання у себе дома.

Цікавинкою конференції буде презентація домашньої електростанції. За словами заступника директора Львівського державного центру науки, інновацій та інформатизації Івана Кульчицького, у квітні цього року використання таких електростанцій дозволили на законодавчому рівні. А, зважаючи на подорожчання електроенергії та комунальних послуг, дізнатися, як створити у себе вдома власну електростанцію, буде дуже корисно.

Відвідати конференцію можна за попередньою реєстрацією. Програму заходу можна переглянути тут.

24 червня львів’яни можуть побувати на екскурсії на  концерні «Електрон», який виготовив перший у СНД повністю низькопідлоговий трамвай, що відповідає європейським вимогам безпеки та комфорту. Окрім трамваїв, підприємство почало виготовляти тролейбуси та електробуси, які працюють на батарейках.

Щоб потрапити на екскурсію, потрібно зареєструватися. Екскурсія відбудеться з 14:00 до 16:00 за адресою: вул. Шевченка, 315


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!