ТОП-5 подій вікенду, які можна відвідати у Львові

2658 0
Ретроспектива фільмів зірки документального кіно Віталія Манського та Рекорд дружніх обіймів. Пропонуємо 5 різнотематичних локацій та подій, куди можна піти на вихідні у Львові.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Музична мелодрама «Розбите серце»

11 та 12 лютого о 18:00 у Львівському академічному духовному театрі «Воскресіння» (пл. генерала Григоренка, 5) відбуватиметься музична мелодрама «Розбите серце», поставлена за мотивами п’єси видатного українського драматурга Михайла Старицького. Події вистави переносять глядача у бурхливий студентський Львів на початку 20-х років XIX століття. Молоде студентське життя надзвичайно бурхливе, як сама по собі молодість, яка дуже швидко відходить, забираючи з собою міражі, мрії, в більшості нездійснені, молодих людей. Вистава за жанром – мелодрама, в якій ви почуєте багато батярських пісень 20-х років Львова. Динамічний сюжет любовної історії Теклі та Кості заставляє переживати та відстоювати їхні почуття, що пробиваються через шквал неадекватних ситуацій, які їм виносить саме життя. Вартість квитків: 100 грн.

Гала-концерт «У звуках про любов!»

12 лютого о 18:00 у Львівській обласній філармонії (вул. Чайковського, 7) пройде святковий гала-концерт «У звуках про любов!». У програмі арії, дуети, ансамблі, хореографічні сцени з опер П’єтро Масканьї, Джакомо Пуччіні, Жоржа Бізе, Антоніна Дворжака, Джузеппе Верді, Станіслава Монюшка, Жака Оффенбаха, а також хореографічні мініатюри на музику Жуля Массне, Астора П'яццолли, Каміля Сен-Санса. Вартість квитків: 50-100 грн.

«Наша Батьківщина» та «У променях сонця» Віталія Манського

На вихідних, 11 та 12 лютого, у Львівському кіноцентрі (вул. Володимира Великого, 14а) триватиме ретроспектива фільмів зірки документального кіно Віталія Манського, що походить зі Львова. Глядачам покажуть ключові роботи з фільмографії видатного режисера: «Наша Батьківщина» та «У променях сонця».

Ретроспектива пов’язана з візитом Манського на «малу Батьківщину», під час якого режисер представив свій новий фільм «Рідні». Покази у «Кіноцентрі» — непересічна можливість заглибитись у світ легендарного документаліста. Від польоту в космос Юрія Гагаріна до пошуків своїх львівських однокласників — прискіпливе око режисера переосмислює поворотні події в історії через долі його героїв та героїнь.

Стрічка «Наша Батьківщина» (2005) – ще один, поряд із «Рідними», «львівський» фільм режисера. Це його подорож у пошуках своїх однокласників з 52-ї львівської школи. У Львові мешкає лише кілька з них, а решту доводиться шукати по всьому світі.

«У променях сонця» (2015) – фестивальний хіт минулого року. Стрічка про життя восьмирічної школярки Зін Мі у столиці Північної Кореї Пхеньяні, знята Віталієм Манським за сценарієм, який написали північнокорейські товариші. Фільм відкривав фестиваль Docudays UA 2016 року.

Покази у Львівському кіноцентрі:

11 лютого, 17:00 — «Наша Батьківщина»

12 лютого, 17:00 — «У променях сонця»

Вартість квитків: 40 грн.

Додамо, у Львові тривають покази фільму «Рідні», прем’єра відбулась 29-го січня за участі режисера, а з 2-го лютого стрічка йде в прокаті.

Виставка Олексія Коваля «Зустріч»

До 19-го лютого у мистецькій галереї «Зелена Канапа» (вул. Вірменська, 7) триває виставка художника-емальєра Олексія Коваля «Зустріч». На виставці представлені нові твори майстра із серій «Україна», «Пейзаж», «Натюрморти» у техніках гарячої емалі, а також не бачені досі у Львові кольорові офорти художника. Його картини емаллю називають кодом нації, квінтесенцією усього, що ви бачили чи знаєте про Україну, природу, подорожі, життя. Особливо привабливою є надзвичайна довговічність живопису із емалі. Скільки б століть не минуло ці картини не зміняться. Тому й теми для творів Олексій обирає позачасові.

Рекорд дружніх обіймів

12-го лютого, о 14:00 на площі Ринок встановлюватимуть Рекорд дружніх обіймів. Запрошують до участі усіх львів’ян та гостей міста. ГО «Молоді Лідери України»  закликають прийти на площу Ринок і покликати зі собою найкращого друга. «Разом встановимо всеукраїнський рекорд з обіймів, який фіксуватиметься Національним реєстром рекордів України», - зазначають організатори. Встановлення рекорду відбуватиметься паралельно у трьох містах: Ужгород (площа Конституції), Харків (площа Театральна) та Львів (площа Ринок). 

Про більше цікавих подій читайте тут: Куди піти на вихідні у Львові. Твоє місто рекомендує

Підготувала Марічка Мишок


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!