Завтра у Львові стартує Форум видавців. Топ-7 найпопулярніших запитань та відповіді на них

12522 1
26-й книжковий Форум у Львові триватиме протягом п'яти днів, із 18 по 22 вересня.
фото: Форум видавців

фото: Форум видавців

Коли та де працюватиме ярмарок?

У Палаці мистецтв ярмарок почне працювати 18 вересня з 12:30 (вхід тільки за запрошеннями та вхідними квитками) і до 17:30. 19 і 22 вересня ярмарок працюватиме з 10:00 до 18:00, а 20 і 21 — з 10:00 до 20:00.

Перед Палацом мистецтв та Палацом Потоцьких 18 вересня з 12:30 (вхід вільний і виключно з подвір'я). 19 і 22 вересня ярмарок працюватиме з 10:00 до 18:00, а 20 і 21 — з 10:00 до 20:00, вхід тільки за квитками та запрошеннями.

На проспекті Свободи ярмарок запрацює 19 вересня о 12:00 і до 20:00. 20-21 вересня працюватиме з 10:00 до 20:00, а 22 вересня — з 10:00 до 18:00. Вхід на цей ярмарок вільний впродовж усіх днів.

Скільки коштує квиток?

Квиток на один день коштуватиме 50 грн. Пільговий (студентський, за наявності документа) – 30 грн. Для працівників навчальних закладів, закладів культури, бібліотек, музеїв (за наявності документа, що це підтверджує) на один день – теж 30 грн. Його можна буде використати в обраний день з 19 по 22 вересня 2019 року. На вході квиток треба показати чи у друкованому, чи в електронному вигляді. Волонтер просканує його та одягне на руку відповідний контрольний браслет.

Читайте також: Олег Сенцов планує приїхати до Львова на презентацію своєї книги

На п’ять днів квиток коштуватиме 100 грн. Пільговий (студентський, за наявності документа) – 70 грн. Для працівників навчальних закладів, закладів культури, бібліотек, музеїв (за наявності документа, що це підтверджує) – теж 70 грн. Із таким браслетом можна відвідувати Книжковий ярмарок протягом 18-22 вересня 2019 року.

Придбати всі види квитків можна за посиланням.

Хто може безкоштовно прийти на Книжковий ярмарок?

  • діти до 16 років (тільки на підставі свідоцтва про народження або паспорта);
  • особи з інвалідністю I-II груп (тільки на підставі спеціального посвідчення);
  • військовослужбовці строкової служби (тільки на підставі спеціального посвідчення);
  • учасники АТО (тільки на підставі спеціального посвідчення);
  • пенсіонери (тільки на підставі пенсійного посвідчення).
     

Яка програма Форуму видавців?

Цьогорічна програма культурного фестивалю налічує понад 800 заходів та 30 тематичних напрямків, повний перелік яких можна переглянути тут. Окрім цього, на сайті Форуму можна знайти різні підбірки подій: куди піти на 26 Book Forum, якщо мене звуть Олександр(а), куди піти на фестивалі з дітьми, 6 авторів з книжками про подорожі тощо.

Додамо, що вперше цього року на Форумі будуть події, перекладені мовою жестів. Усього їх 14 — частина для дорослих, частина для дітей, повний перелік можна переглянути за посиланням.

Читайте також: «Не можна фотографувати для книги на айфон». Перемоги і провали книжкового дизайну

Яка фокусна тема цьогорічного Форуму видавців?

Фокусною темою цьогорічного Форуму є відшукування причетного, на що організаторів надихнув однойменний вірш Грицька Чубая. Окрім цього, у 2019 році відзначають 70-річчя від його дня народження.

«Нема таких речей і явищ, до яких би ми не були прямо чи опосередковано причетні у цьому житті, навіть якщо ця причетність на перший погляд і не очевидна. І немає такої причетності, яка не передбачає відповідальність перед майбутнім, перед громадою і в першу чергу — перед власним сумлінням», — каже автор концепції фокусної теми Вадим Карп’як.

Почесні гості книжкового Форуму — хто вони?

Почесними гостями 26 BookForum стануть індійська екофеміністська письменниця, лауреатка Букерівської премії Арундаті Рой, азербайджанський письменник та журналіст Ельчін Сафарлі та вірменська письменниця у жанрі магічного реалізму і фентезі Мар’ям Петросян.

Читайте також: Книгу львівських ілюстраторів визнали однією з найкрасивіших у світі

Зустріч з Арундаті Рой та презентація українського перекладу її роману «Міністерство граничного щастя» відбудеться у п’ятницю, 20 вересня, у Першому українському театрі для дітей та юнацтва. 

Зустрітися із Ельчіном Сафарлі та підписати його книжки «Дім, у якому жевріє світло» і «Якби ти знав» можна буде у п’ятницю, 20 вересня, у Першому українському театрі для дітей та юнацтва. А з письменницею Маріам Петросян — у межах презентації українського перекладу роману «Дім, в якому…» у суботу, 21 вересня, у кінотеатрі «Коперник». 

Коли оберуть найкращу книгу?

Результати BookForum Best Book Award оголосять під час урочистої церемонії 19 вересня. На звання найкращої книги 26 BookForum претендують 500 видань. Координатори конкурсу отримали 514 анкет від 107 видавництв. Найпопулярнішими номінаціями стали Non-fiction, «Сучасна українська проза» та «Література для дітей від 6-12 років». 

Цьогоріч організатори конкурсу повернули номінацію, у якій кожен може проголосувати за книгу, яка сподобалась найбільше. Щоб віддати голос, потрібно перейти за посиланням, обрати номінанта і натиснути «Проголосувати за цю книгу за допомогою Facebook».

Ольга Коваль


Читайте також:
17 Вересня, 2019 16:07
666 ..."..індійська екофеміністьська письменниця.." ... це -- плявааще ! ... зробіть ще її "твори" обов'язковими для вивчення в отій "новій українській школі" ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!