Топ-5 споруд у Львові із морськими мотивами

4154 0
Львів – «місто-ріка, місто-море, місто-порт». Фасад кам'яниці Бандінеллі, статуя Нептуна та статуя Амфітріти, будинки на площі Ринок, Руській, Краківській та Словацького, біля Нацбанку на Коперника. У місті є багато будинків із морськими мотивами.

Таким побачила Львів фотограф Ліза Кузнєцова, втіливши своє уявлення про місто у своєму фотопроекті «Дельфіни, які живуть на львівських вулицях». Дельфіни сховались в місті та спостерігають за ним вже не одне століття, зазначає вона. 

Будинок на вул.Краківській, 11

Фотограф наводить цитату із книги Юрія Андруховича «Лексикон інтимних міст»:

«Не бути портом взагалі він (Львів) не може – така воля його засновників, що кілька століть шукали для нього місце достеменно посередині між морями Балтійським і Чорним. Тому на його будинках стільки дельфінів. Вони стали другим за чисельністю (перший – лев) атрибутом у старій міській декорації. Можливо, це вони надали містові його особливої прохолодної слизькості. Про них можна було б назбирати окремий фотоальбом. Ними можна було б заселити окреме фотографічне море».
 
Кам'яниця Бандінеллі, пл. Ринок, 2
 

Кам'яниця Убальдіні, пл. Ринок, 3
 
Фасад будинку на вул. Руська, 8
 
 
Переглянути більше фото можна тут.
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!