5 головних нових Львова: Антирекорд по Covid-19 та зруйнована вілла на Коновальця

13984 0
Tvoemisto.tv створює Спільноту Прихильників, антирекорд Львівщини по Covid-19, відомий львівський ресторатор Марк Зархін про те, як карантин змінив львів'ян та дружина нардепа руйнує віллу на Коновальця – найважливіше за день.
Photo by Nico Benedickt on Unsplash

Photo by Nico Benedickt on Unsplash

1. Tvoemisto.tv від сьогодні створює Спільноту Прихильників і пропонує усім, хто цінує якісну, незаангажовану журналістику, долучитись до Спільноти.

Що отримають члени спільноти Tvoemisto.tv:

  • ексклюзивні e-mail розсилки
  • доступ на спеціальні закриті події для Спільноти
  • можливість голосувати за теми матеріалів та публічних дискусій, які планує редакція
  • можливість стати експертом «Твого Міста»
  • ексклюзивне друковане видання з доставкою додому/в офіс (щодвамісяці)
  • у майбутньому – знижки у мережі партнерів «Твого Міста».

Ми пропонуємо три варіанти підтримки:

  • зробити одноразовий благодійний внесок, що не передбачає членства у Спільноті;
  • щомісячний платіж 49 грн, який передбачає автоматичне членство  у Спільноті;
  • щорічний платіж 500 грн, який передбачає автоматичне членство Спільноті.

2. На Львівщині зафіксували новий антирекорд за кількістю хворих на Covid-19 за добу – 125 мешканців області, серед яких 72 львів’ян. Загалом коронавірус виявили у 2 414 мешканців. Померло ще 8 людей – загальна кількість загиблих сягнула 90 осіб.

Читайте також: Негода у Львові повалила три десятки дерев

Це найбільша кількість нових хворих на Covid-19 в Україні. Далі йдуть: Київ – 91 новий випадок, Київська – 54 та Рівненська області  – 53.

В Україні зафіксували 689 нових випадків захворювання на коронавірус (загалом – 29 070) , із них 19 дітей та 45 медпрацівників. Із числа раніше хворих померла 21 людина, одужали за добу 372 людей.

3.  «Коронавірус закрив нас у капсулах. І це, без сумніву, вплине на соціальне середовище та ресторанну культуру». Відомий львівський ресторатор Марк Зархін про те, як карантин змінив людей і якою саме є галицька кухня.

4. На вул. Коновальця, 110 у Львові самовільно почали розбирати верхню частину вілли. «Це була одна з впізнаваних історичних віл у місті. Її почали розбирати попри зоборону від районної адміністрації», – сказав заступник міського голови Львова Андрій Москаленко. За його словами, проєкт на погодження не надавали, а, отже, роботи є несанкціонованими. Як ідеться в акті-попередженні Франківської райадміністрації, власницею будівлі є Наталія Дубневич, дружина нардепа Ярослава Дубневича.

Читайте також: Карантин у Львові та області планують продовжити ще на тиждень

5. Львівська Національна Опера завершує 2019/2020 сезон та показ онлайн-трансляцій вистав тижнем української музики.  12-14 червня відбудуться трансляції опер українських композиторів Миколи Лисенка, Юлія Мейтуса та Євгена Станковича на YouTube-каналі Львівської Національної опери за посиланням


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!