ТОП-5 виставок у Львові, які можна відвідати

2002 0
Tvoemisto.tv пропонує 5 виставок, які зараз тривають у Львові.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

One Lviv, one love

Виставка представлена у кав’ярні «Штука» на вул. Котлярській, 8. На ній ви зможете ознайомитись з творчістю художника Erm-а Wohol-а (псевдонім Василя Йолохова). Він вперше проводить виставку у Львові. Ловлять спалахи концентрованої краси – часом особистої, часом впізнаваної. Оглянути роботи художника можна у кав’ярні до 31 січня.

Вхід вільний. Графік роботи: 09:00-20:00 з понеділка по суботу, 10:00-20:00 у неділю.

Виставка «Показники»

Ця виставка проходить у кав'ярні-галереї «Дзиґа», що на вул. Вірменській, 35. Проєкт «Показники» є спробою п’ятьох митців та мисткинь знайти суто художні одиниці виміру досвіду війни. Це спільний психологічний простір, в якому перебувають спільні зараз для всіх образи вибухів, землі, ран, страждання душі.

Вхід вільний. Оглянути експозиції можна до 5 лютого. Графік роботи: 11:00 – 22:00 з понеділка по четвер, 10:00 – 23:00 з п’ятниці по неділю.

Lemberg Style

Lemberg Style створена мистецтвознавцем Володимиром Костирком і представлена в Артцентрі Павла Гудімова «Я Галерея», що на вул. Шота Руставелі, 8. Це незвична інсталяція на тему Львова та його місця в історії сучасної Європи. Зали галереї наповнені сучасним мистецтвом, історіями та предметами минулого, які розкривають ідею львівського стилю.

Відвідати можна до 26 лютого. Графік роботи: 10:00-19:00, понеділок – вихідний.

Виставка «Роман Сельський. Приборкання кольору»

Картини побачити можна у Національному музеї імені Андрея Шептицького, що на просп. Свободи, 20. Подія проходить в честь 120-річчя від Дня народження класика українського колоризму і натхненника львівської малярської школи ХХ століття Романа Сельського. На заході представлені 84 роботи з колекції київського мистецтвознавця, академіка Едуарда Димшица. 

Роботи Романа Сельського об`єднані десятиліттями: від найбільш ранніх, студентських робіт (1925) та олійних композицій 1930-х, до краєвидів і сюжетних композицій 1970-1980-х. Виставку триватиме до 26 березня.

Вхід вільний. Графік роботи: 10:00-18:00 з вівторка по неділю, понеділок – вихідний.

Виставка Артура Солецького «Прості»

Художник Артур Солецький розмістив свої роботи у кав’ярні Tovarystvo RPM, що на вул. Пекарській, 11. У серіях картин зображено людське тіло та характерна стилізація, трафаретний живопис, графічний дизайн, робота з простором та контекстом. Художник у притаманній собі манері зафіксував себе, і те, що його оточує на полотнах.

Відвідати виставку можна щодня з 09:00 по 21:00. Вона триватиме до 10 лютого.

Підготувала Наталія Вареник

Фото зі сторінок подій у соцмережах

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!