Топ-7 напоїв, щоб не захворіти

5322 0
Сьогоднішня злива багатьох львів’ян застала зненацька. Тому пропонуємо вам 7 зігріваючих напоїв, що допоможуть не захворіти.
фото: vladwell, expres.ua, ukrhealth.net, faktor.te.ua

фото: vladwell, expres.ua, ukrhealth.net, faktor.te.ua

1. Теплий чай з медом і лимоном. Можна приготувати неміцний чорний або зелений чай, в який варто додати 1 чайну ложку меду і пару шматочків лимона.   Дуже важливо не додавати мед і лимон в окріп, щоб зберегти їх корисні речовини.

2. Малиновий чай з квітками липи. З сухих квіток липи необхідно заварити чай, додати в нього сухі ягоди і листя малини. Напій потрібно залишити настоюватися протягом 30-ти хвилин.   Якщо ягід малини немає, підійде і малинове варення.

3. Чай із шипшини. Ні для кого не секрет, що шипшина - ідеальне джерело вітаміну С.   Подрібнені сухі плоди шипшини (3 столові ложки), потрібно залити 0,5 л окропу і залишити в термосі на ніч. Вранці процідити і пити 1/2 склянки 4 рази на день за 30 хвилин до їжі.

4. Морс журавлиний або брусничний. Журавлина і брусниця - це просто унікальні за своїми бактерицидним властивостям засоби.   Для приготування морсу потрібно розтерти ягоди журавлини або брусниці з цукром (3:1). 2 ст.л. суміші залити 0,5 літрами теплої води.

5. Компот із сухофруктів. Перевірений і всім відомий з дитинства засіб. Відвар з сухофруктів має загальнозміцнюючу і пом'якшувальну дію при застуді.    100 г сухофруктів потрібно перебрати, великі фрукти нарізати. Всі сухофрукти ретельно промити в теплій воді. Спочатку варити яблука і груші до м'якості протягом 30 хв, додавши цукор (3 ст.л. на 1 л води), потім урюк і чорнослив, і під кінець за 5 хв до закінчення варіння додати родзинки і курагу.  У готовий компот можна додати сік лимона або апельсина, мед.

6. Імбирний чай з лимоном.  Цей напій зміцнить імунітет і підвищить працездатність. 1 склянку гарячої води змішати з 1 ст.л. меду, 1 ст.л. соку лимона, 0,5 ч.л. подрібненого імбирного кореня і дрібкою кориці.   Можна додати в чай ​​трохи сухого подрібненого листя м'яти.

7. Ромашковий чай. Ромашка - м'який протизапальний засіб. У поєднанні з липою та медом є гарним протизастудним засобом.    Приготування чаю: взяти по 1 ч.л. квіток ромашки і квіток липи, заварити 1 склянкою окропу, настояти 20 хв, процідити. Пити по 1/3 склянки 3 рази на день до їжі. Можна додати мед. 

Джерело: Експерес.

Опублікувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!