Топ-6 технологій у ЗМІ, які варто очікувати на цих виборах

2137 0
Виборча кампанія у розпалі, тож у ЗМІ вже з'являється маса критичної інформації від потенційних кандидатів в депутати. Що є раціональним, а що передвиборчою технологією. Застосування яких технологічних підходів у веденні виборчих кампаній можна очікувати від партій, пояснив аналітик громадянської мережі "ОПОРА" Олександр Неберикут.
Фото: rod-pravo.livejournal.com

Фото: rod-pravo.livejournal.com

6 тез він оприлюднив на своїй сторінці у Facebook.

1. Тема війни/миру буде наскрізною в кампанії: одні будуть агітувати за мир будь-якою ціною (в тому числі через територіальні поступки), інші за повну перемогу (разом з НАТО).

2. Легітимність виборів знову ставитиметься під сумнів (як і на президентських виборах). Говоритимуть про те, що Верховна рада без депутатів Донбасу і Криму не може бути легітимною. Хтось в цьому ж руслі повторюватиме, що цей парламент обирається на 1-1,5 року. розкручуватиметься теза про підготовку фальсифікацій (вже зараз можна почути, що у підходах до організації виборів і постановці електоральних цілей, Порошенко в рази жорсткіший за Януковича)

3. Поки що технологія об'єднання національно-демократичних сил на сто відсотків не спрацювала, але вона проявляєтсья в різних конфігураціях (УДАР+Порошенко, Демальянс+Громадянська позиція, Самопоміч+Воля). Її продовженням буде спроба узгодження кандидатів в мажоритарних округах. З іншого боку буде працювати перевірена технологія дискредитації нац-демократів черех їх нездатність домовлятися (об'єднуватися)

4. Технологія "угода про про асоціацію як передвиборча програма" проти технології "нас знову обдурили з Угодою про асоціацію, давай третій Майдан"!

5. Технологія нові обличчя вже працює (це обговорюють третій день) й так звані відкриті списки теж (2-ге місце Тимошенко, 50-те Садового)

6. Реформи тривають - говоритимуть одні, реформи провалені - кричатимуть інші. І так цілу осінь... 

Детальніше про вибори та технології. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!