ТОП-7 фото із засніжених гірськолижних курортів у Карпатах

4640 0
На вихідних у Карпатах розпочалась справжнісінька зима. На втіху поціновувачам лижного відпочинку і всім, хто любить гори взимку, пропонуємо 7 фото із веб-камер популярних курортів.
фото: snig.info

фото: snig.info

Пилипець – село високогірне. Воно розташоване на висоті 700-750 м н.р.м. Через село течуть річка Плошанка, потоки Пилипчик та Студений. Пилипець вперше згадується в письмових джерелах в 1463 році, але тоді він мав назву Верпелепець.

За легендою, назва походить від засновника Пилипця, вівчаря Пилипа з наголосом на першому складі. Сьогодні це відомий гірсько-лижний курорт. Траси різного рівня складності обладнані на сусідніх горах Гимба і Ряпушка. Пилипець має три бугельні витяги. Траса «Затишок» обладнана витягом ВЛ-600, довжина спуску 700 м, перепад висот 150 м, ширина — 100-200 м. На гору Гимба (1497 м) у Верхньому Пилипці ведуть витяги «Боржавські полонини» (1500 м, перепад висот між станціями 402 м) та «Магура» (900м.).

На фото: Пилипець

На фото: Маруга

Драгобрат — одне з наймальовничіших місць Українських Карпат, а також найвисокогірніший гірськолижний курорт України, знаходиться на абсолютних висотах 1300–1700 м над рівнем моря. Курорт знаходиться на відстані 18 км від села Ясіня (Рахівський район, Закарпатська область), 9 км від автомагістралі Ужгород—Івано-Франківськ. Амплітуда висот на Драгобраті становить близько 500 м. підйомники Драгобрата розташовані на схилах гори Стіг. Також тут знаходяться трампліни для фрістайлу міжнародного класу.

На фото: Драгобрат

Славське – селище міського типу у Сколівському районі Львівської області а також відомий гірськолижний курорт Карпат. Легенда для кожного українського лижника Славське – місце тренування національної збірної, краса ТРОСТЯНА, що зачаровує, унікальні можливості для фрірайда, первозданна цілина, спуски на будь-який смак.

На фото: Славське

Буковель — найбільший гірськолижний курорт України. Розташований неподалік від села Поляниця Яремчанської міської ради, біля підніжжя гори Буковель на висоті 920 метрів над рівнем моря. Найвища точка курорту — г. Довга — 1372 м. Сезон триває з кінця листопада до середини/кінця квітня. У 2012 році Буковель був визнаний найбільш швидкозростаючим гірськолижним курортом світу.

На фото: Буковель

За матеріалами: karpaty.infouk.wikipedia.org

 

Підготувала Яна Гончарова

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!