Топ-7 галерей сучасного мистецтва у центрі Львова. Фото

20793 0
Виставки картин у Львові – це дещо більше, ніж просто виставка – це окрема сторінка життя міста. Пропонуємо вам 7 галерей сучасного мистецтва у центрі, що допоможуть краще зрозуміти Львів.

На вуличках Львова, особливо, в центральній частині, ховається велика кількість сучасних галерей. В них завжди є щось нове і цікаве – виставки змінюють одна одну, тож відвідати такі заклади буде цікаво як львів’янам, так і гостям міста.

Галерей у Львові більше двох десятків. Деякі із них:

«Меланка Арт»

У цій львівській галерея сучасного мистецтва представлено мистецтво малих форм — картини, емалі, авторські прикраси, мала пластика, кераміка та декори. У галереї презентують знаних українських митців та молодих талановитих художників а також проводяться майстер-класи з малярства на склі, іконопису, живопису та ін.

Вул. Лесі Українки, 8

 

«Правда Б»

Крамничка-галерея дивакуватих речей. Тут зібрались Рімма, Сашко, Аліна, Ваня і ото вигадують та виробляють, вишукують та вимагають від інших: одяг, прикраси, кераміку, художнє шкло та метал, живопис та скульптуру, книжки та музику. У закладі натрапите на: людяний одяг «Мокша», чудодійну кераміку з Опішні, стім-панк прикраси ПостАпокаліпсісу, міфомалярство Тараса Кєби, дримби та варгани, барельєф «Боксери», та багато іншого цікавого і неперевершеного.

Вул. Вірменська, 30

 

«Дзиґа»

Галерея «Дзиґа» – ART-terra сучасного мистецтва для українських (і не тільки) художників. У «Дзизі» можна насолодитися живописом, графікою, скульптурою, інсталяціями, перформансами, геппенінгами, іконописом, словом, своєю душею, енергетикою та харизмою. Із часу відкриття галереї у 1997 році до сьогодні відбулось понад 400 виставок, близько 200 перформансів та безліч інших неординарних атракцій, які зібрали близько 2 мільйонів учасників, відвідувачів та глядачів.

Вул. Вірменська, 35

 

«Зелена канапа»

Це галерея сучасного мистецтва, що відкрилась 27 жовтня 2006 року в середньовічній кам’яниці.  Гарелерея проводить виставки, акції та проекти, тривалістю переважно 3 тижні. В історії галереї є концептуальні персональні та групові експозиції та проекти. Мета гелереї - об’єднати для презентації та розвитку прогресивні творчі сили

Вул. Вірменська, 7

 

«Арт галерея мадам Пальмгрен»

«Арт галерея мадам Пальмгрен» знайомить відвідувачів з багатою колекцією живопису, яку свого часу збирали по зернятку в Криму, центральній Україні, а також у Росії та Європі. У затишній атмосфері лаунж-зони їм розповідають про всіх художників, полотна яких виставляються в арт-галереї.

Вул. Федорова, 8

 

«Арт-11»

Ця галерея пропонує відвідвачам для огляду предмети інтер'єру, побуту, ексклюзивні предмети відомих і невідомих художників.

Площа Ринок, 37

 

«Щось цікаве»

У маленькому затишному приміщенні на стендах розмістилися сотні авторських прикрас, виконані зі скла, металу, пір’я. Автори цих робіт – митці, які постійно експериментують з матеріалом і шукають нові цікаві рішення, а також засоби для самовираження. У дворику на площі Ринок 13 експонуються картини молодих художників з України та Польщі. Цих митців збирає і тримає разом молоде та амбіційне Мистецьке об’єднання «Простір», мета якого – шукати творчих людей, які мають бажання творити і розвиватись, допомагати їм у реалізації творчих планів. А також популяризувати якісне мистецтво та художнє сприйняття.

Площа Ринок, 13

Джерело: Фотографії старого Львова.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!