Топ-7 грантів для ефективної діяльності громадських організацій

3396 0
З активним розвитком громадянського суспільства в Україні фінансові потреби, важливі для суспільних змін, стають ще актуальнішими. Пропонуємо підбірку грантів, які зможуть підсилити діяльність громадського сектору у різних сферах життя.
Фото: gurt.org.ua

Фото: gurt.org.ua

1. Український незалежний центр політичних досліджень спільно з Спілкою Робітничих Самаритян (Німеччина) оголошує конкурс грантових проектів для неурядових організацій. Мета конкурсу – підтримати спільні проекти неурядових організацій та місцевих органів виконавчої влади (органів місцевого самоврядування) щодо надання соціальних послуг вразливим групам населення. Перевага буде надана проектам, які реалізовуватимуться в одному або декількох із цільових регіонів проекту: Київській, Черкаській, Чернігівській, Дніпропетровській, Запорізькій, Львівській областях. Максимальна сума гранту: до 15 000 євро. Дедлайн: 27 листопада 2015 року. Детальніше – тут.

2. Німецький Фонд «Пам’ять, відповідальність, майбутнє» (Фонд EVZ) спільно з Всеукраїнською благодійною організацією «Турбота про літніх в Україні» оголошують грантовий конкурс проектів некомерційних організацій (недержавні, державні, муніціпальні, громадські, релігійні та інші), спрямованих на підтримку і розвиток активності постраждалих від націонал-соціалізму людей. Серед напрямів фінансування проектів: Заняття за інтересами; Групові оздоровчі заняття; Екскурсії; Заходи з підвищення мобільності; Практична допомога цільовій групі у побуті силами волонтерів; Організація волонтерської допомоги цільовій групі, що включає підготовку та супровід волонтерів; Робота з сім’ями немобільних людей з цільової групи, наприклад, надання їм психологічної та тренінгової підтримки; Захист та адвокація інтересів жертв націонал-соціалізму; Залучення представників цільової групи до діяльності організацій громадянського суспільства та/або до розв’язання проблем громади та інше. Розміри фінансування проектів: від 5,000 до 20,000 євро на рік. Дедлайн: 30 листопада 2015 року. Детальніше – тут.

3. Проект USAID «Справедливе правосуддя» оголошує конкурс проектів на проведення моніторингу рішень про притягнення суддів до дисциплінарної відповідальності. Метою грантової програми є впровадження діяльності з підтримки становлення в Україні системи притягнення суддів до дисциплінарної відповідальності. Серед напрямів фінансування проектів: здійснення аналізу рішень установ, відповідальних за розгляд скарг на неналежну поведінку суддів, розробка навчальної програми для суддів із найбільш проблемних питань, визначених за результатами аналізу. У межах програми грантів буде надано один грант у розмірі до 460 тис. грн. Дедлайн: 2 грудня 2015 року, 17:00. Детальніше – тут.

4. Посольство Сполучених Штатів Америки в Україні оголошує конкурс на отримання гранту від Посольського фонду США збереження  культурної спадщини (AFCP). Серед напрямів фінансування проектів: збереження пам’яток культури, об’єктів чи колекцій, традиційних мистецьких форм. Розміри фінансування проектів: від 10 тисяч до 200 тисяч доларів США. Дедлайн: 4 грудня 2015 року. Детальніше – тут.

5. «Українська ініціатива з підвищення впевненості» (UCBI), що адмініструється  Кімонікс Інтернешнл за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), запрошує кваліфіковані українські організації до подання концепцій грантової програми «Зміцнення організаційного потенціалу та створення мережі організацій громадянського суспільства у Запоріжжі». Метою грантової підтримки є  розбудова організаційної спроможності та мережі громадських організацій Запоріжжя #KYV071. Максимальна сума гранту: до 45,000 доларів США. Дедлайн: 5 грудня 2015 року. Детальніше – тут.

6. Фонд демократії ООН надає громадським організаціям фінансування на проекти з підтримки та розвитку демократії. Проекти повинні охоплювати такі основні сфери: громадський активізм, верховенство права та права людини, методи демократизації, розширення прав та можливостей жінок, молодь і громада, засоби масової інформації і свобода слова, посилення громадського діалогу з державою. Заявники можуть претендувати на отримання гранту у розмірі від 100 000 до 300 000 дол. США. Пропозиції проектів мають бути подані в режимі онлайн тільки у період з 15 листопада на сайті ФДООН. Дедлайн: 31 грудня 2015 року. Детальніше – тут.

7. Глобальний Фонд для Жінок надає грантову підтримку проектів жіночих громадських організацій (ініціатив), чия діяльність спрямована на покращення становища жінок і дівчат. Серед напрямків фінансування проектів: побудова миру і викорінення гендерного насильства; поліпшення загального і репродуктивного здоров'я жінок; сприяння участі жінок в суспільно-політичному житті; забезпечення економічної і екологічної справедливості; підвищення доступу до освіти; розвиток філантропії на підтримку соціальних змін. Розміри фінансування проектів: від 500 до 20 000 доларів на рік. Дедлайн: 31 січня 2016 року. Детальніше – тут.  

Джерело: ГУРТ

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!