Топ-7 найпопулярніших етно-аксесуарів у Львові

5163 0
Етно-аксесуари стали новим подихом у сучасній моді – спробою повернутись до традицій. Судячи із того, якою популярністю вони зараз користуються, то ця спроба виявилась вдалою. Народні мисткині намагаються все більше урізноманітнити подібні прикраси. І якщо ще зовсім недавно такого роду аксесуари могли носити лише з вишиванкою на свято, то зараз все частіше обирають етно для кожного дня.

Tvoemisto.tv обійшло львівські крамнички і поцікавилося, які саме аксесуари в етно стилі зараз найпопулярніші.

Як виявилось, все частіше дівчата обирають круглі дерев'яні коралі у тканині. Візерунки ні ній можуть бути найрізноманітніші: у народні мотиви, червоні, зелені і, звичайно ж, жовто-блакитні кольори. Такі прикраси вдало доповнюють не лише на святкові, але й щоденні образи. Ціна таких аксесуарів стартує від 50 грн.

Особливу увагу зтакож львівські красуні звертають на вироби із бісеру ручної роботи. Такі прикраси виглядають доволі витончено та ніжно. Вони різняться формою та кольором. Ціна від 80 грн.

Також не оминають увагою гуцульські коралі зі зґардами (архаїчними гуцульськими шийними прикрасами релігійного призначення). У них гуцули зуміли поєднати язичництво та християнство:  хрестики із металу та різні релігійні орнаменти. Вважалося, чим більше таких хрестів, тим заможніша родина. Саме вони часто були приданим для дівчини. Ціна від 85 грн.

Ще одним популярним етно- аксесуаром сьогодні є вінки. Майстри виготовляють їх найрізноманітнішими, тому за бажання віночок можна підібрати до будь-якого образу. Ціна на подібні вироби дуже різниться і залежить від матеріалу, із якого їх виготовляють. Стартує вона від 45 грн.

Чоловіки ж надають перевагу лаконічності та стриманості. Тому й аксесуари підбирають відповідні.  Плетений браслет виконаний у патріотичних тонах (чорно-червоні, мілітарі і т.п.), чудово підійде чоловікам, що слідкують за своїм зовнішнім виглядом. Через свою масивність, кольорову гаму і плетений тип виконання він гарно поєднується із теплими светрами. Ціна виробу від 40 грн.

Цікавим, а головне потрібним аксесуаром для кожного чоловіка сьогодні є сумка. А якщо вона ще й шкіряна і з етно візерунками, то й поготів. Ціна такої сумки залежить від матеріалу. Приблизна вартість від 300 грн.

Одним із найпопулярніших чоловічих аксесуарів всіх часів є, звичайно ж,  краватка. Зараз чоловіки віддають перевагу краваткам із народними орнаментами і навіть вишитим. Звісно, такий аксесуар не вийде носити щодня, але для особливого випадку - те, що треба. Ціна від 70 грн.

Усі ці та багато інших аксесуарів можна знайти в спеціалізованих крамничках в центрі Львова та на площі Ринок, а для тих, хто не любить ходити на шопінг, в нагоді стане інтернет-сайт skrynya.ua.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!