Топ-7 подій Львівської бізнес-школи (LvBS)

3568 0
У лютому Львівська бізнес-школа УКУ відзначає сім років з часу заснування. LvBS - унікальний симбіоз бізнес-школи та католицького університету (єдиного для усього пост-радянського простору, але поширеного для західного світу бізнес-освіти). Tvoemisto.tv розповість про сім важливих подій LvBS, які вдалось втілити за ці сім років та які мають продовження сьогодні.

1. Генетичний код успіху підприємця: навчальна програма від одного з кращих бізнес-консультантів світу

LvBS  пропонує новий для України формат навчання. Курс «Мистецтво перемоги» та «Місія нездійсненна» від провідного бізнес-мислителя світу Адріана Сливоцького — це два дні роботи в аудиторії, які перетікають у 12 тижнів індивідуальної або командної роботи учасників. Навчальний курс про бізнес-моделі, стратегію, створення попиту та лідерство змушує бізнес-лідерів по-іншому подивитися на те, як насправді відбувається творення цінності в компаніях, галузях та економіці загалом. Наприкінці навчання учасники підводять підсумки курсу з Адріаном Сливоцьким. Із погляду наповнення і методології — це унікальний курс в Україні. «Наше завдання — це не просто навчити учасників програми, а зробити їх у 5 разів ефективнішими менеджерами протягом цих трьох місяців», — коментує Адріан Сливоцький, який входить до списку кращих 25 бізнес-консультантів та в топ-50 бізнес-мислителів світу.

Новий курс Адріана Сливоцького «Місія нездійсненна?» у LvBS стартує уже у квітні цього року.

2. Intro: конференції, які визначають майбутнє

На візійних конференціях Intro Львівська бізнес-школа УКУ об'єднує лідерів українського бізнесу для того, щоб обговорити перспективи розвитку бізнесу в Україні. У попередніх конференціях участь взяли близько 500 керівників і топ-менеджерів українських та міжнародних компаній. Учасники Intro отримують унікальну можливість познайомитися з глобальними тенденціями бізнесу, ділитися досвідом та напрацьовувати рішення розвитку власного бізнесу. Унікальність конференції – у роботі над спільним завданням бізнес-лідерів, а також експертів та науковців як з бізнесу та економіки, так і з соціальних наук. В час кризи у 2009 році в LvBS обговорювали як можливості пошуку та залучення фінансових ресурсів з боку українських компаній, так і пошуку надійних на тривалий час партнерів з боку фінансових організацій. В 2010 році, з початком нової декади, учасники та експерти конференції дискутували про бізнес-середовище України в перспективі п'яти років.

19 березня 2015 року бізнес-школа запрошує на «Візійну конференцію Intro: тренди, які визначають майбутнє», де разом з учасниками та експертами ми розглянемо довготермінові тренди, за якими розвиватимуться ті чи інші галузі.

3. Школа відповідального громадянина: Як подолати корупцію?

Всеукраїнський антикорупційний форум і хакатон у рамках проекту «Школа відповідального громадянина» об’єднав близько 200 учасників з усієї України. Протягом трьох днів експерти, громадські діячі, державні службовці, підприємці обговорювали методи подолання корупції в Україні та розпрацьовували конкретні моделі поведінки для простих громадян: як їм діяти, коли від них вимагають хабар. Напрацювання учасників форуму та хакатону Львівська бізнес-школа протягом 2015 року представить у різних містах України.

4. Зустріч з Міхеїлом Саакашвілі: Українці не мають права на поразку

Представники бізнесу, влади, громадського сектору, освітяни, дипломати взяли участь у зустрічі з Міхеїлом Саакашвілі у LvBS. «Українці дуже підприємливий народ – це риса вашого національного характеру. Суспільство є доволі гнучким, зокрема і у питаннях бізнесу. Тому, навіть при найменшій віддушині і перших реформах, ми побачимо в Україні сплеск бізнес-активності», – вважає екс-президент.

Міхеїл Саакашвілі – президент, який  зі своєю командою створив «грузинське диво». Йому вдалось досягнути зросту бюджету в 11 разів. Він вірить в Україну та вважає перемогу у війні з Росією беззаперечною.

Читайте також: 10 тез від екс-президента Грузії під час візиту у LvBS УКУ

5. Експертна сесія: Інноваційні шляхи підвищення ВВП

На експертній сесії з тогочасним міністром економіки Павлом Шереметою підприємці шукали інноваційні шляхи підвищення ВВП. На зустріч з міністром економіки у Львові прийшли близько 400 людей: це представники бізнесу, громадські активісти, які під час експертної сесії працювали у групах і пропонували міністрові інноваційні способи підвищення ВВП в країні. За словами Павла Шеремети, українська економіка хронічно хвора на дефіцит: як на фіскальний, такі і на торгівельний. Проте вихід є і Павло Шеремета бачить його ось так: «Дохід на душу населення залежить від нашої продуктивності праці. Повертаючись завтра на свої робочі місця, думаймо про те, як підвищити свою продуктивність роботи. Мисліть глобально, дійте продуктивно, це буде найкращий спосіб підвищити ВВП, бо без цього не буде суттєвого прориву. Ми можемо, якщо ми захочемо!»

Павло Шеремета –  міністр економічного розвитку і торгівлі України (з 27 лютого по 2 вересня 2014 року), голова Дорадчої ради Львівської бізнес-школи, екс-президент «Kyiv School of Economics». Обіймав посаду президента та старшого консультанта Регіонального інституту стратегії Блакитного Океану у Сх. Європі і Центральній Азії. Викладач з теорії інновацій та стратегії прориву.

6. Smart Energy Forum: Чи може Україна стати енергетично незалежною?

Перший Форум з питань екологічно чистої енергетики (Smart Energy Forum) об’єднав українських та міжнародних експертів, які обговорювали можливі шляхи розвитку енергетичної безпеки і «зеленого» підприємництва України. Підсумком Форуму з питань екологічно чистої енергетики став дводенний хакатон. Шість команд-учасників отримали завдання створити бізнес-моделі сталого характеру, розробити прототипи клінтех, а також додатки для Інтернет, мобільних пристроїв і соцмереж для сприяння розвитку енергоощадності та запровадження відновної енергетики.

«Основний ресурс для розумної енергетики – це наш мозок, наше сприйняття», − зазначив під час Smart Energy Forum засновник «Greencubator» Роман Зінченко. На його думку, енергетика уже давно стала зброєю. «Щоб поглянути на енергетику як на середовище можливостей, нам, українцям, важливо відмовитися від сприйняття себе винятково як об’єкт енергетичної диктату, і почати дивитися на себе як на енергетичного лідера. Завдяки географічному розташуванню, технологічній базі – ми поступово маємо відмовлятися від пасивної ролі в енергетичний політиці і переходити до енерегетичної свободи», − підсумував він.  

7. Форум жіночого підприємництва: Яка вона успішна українська жінка?

Понад сто жінок зі Східної, Центральної та Західної України взяли участь у третьому форумі жіночого підприємництва у Львові. Протягом двох днів форуму «Українки в бізнесі: власна справа – розвиток та успіх» учасниці прослухали 12 практичних сесії з кращими експертами з фінансів, права, маркетингу, продажів, комунікації, тайм-менеджменту, соціальних медіа, а також мали серію надихаючих зустрічей з успішними жінками-підприємцями.

Посол США в Україні Джеффрі Паєт приїхав на форум до Львова, щоб висловити велику підтримку жінкам-підприємцям України. За його словами, на форумі жіночого підприємництва, який об'єднує жінок зі Сходу та Заходу, бізнес-леді мають, чого навчитися один від одної, а це допоможе доповнити цілісність і єдність України.

На думку посла, жінки недостатньо представлені в українському бізнесі, і їхній потенціал недооцінений: «Але, за наявності уряду, сконцентрованого на реформах і боротьбі з корупцією, середовище для малого бізнесу в Україні поліпшується з кожним днем. Сьогодні в Європі майже 60% економіки складається з малих і середніх підприємств, у Польщі − це 50%, тоді як в Україні − лише 17 %. Для мене це свідчення того, що цей сектор економіки має нерозкритий потенціал. І тому його повинні розвивати такі люди, як ви», − звернувся посол до жінок-підприємців.  

®


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!