ТОП-10 подій жовтня у Львові, які варто відвідати. Доповнено

7591 0
Жовтень у Львові обіцяє бути насиченим важливими форумами, колоритними фестивалями та знаковими музичними подіями. Пропонуємо 10 подій, які варто відвідати у Місті Лева цього місяця.
фото: arenalviv, leocity.info ufest.in.ua

фото: arenalviv, leocity.info ufest.in.ua

1. Економічний форум.

8-9 жовтня у Львові відбуватиметься XV Міжнародний Економічний Форум «Україна: інвестиції, бізнес, відповідальність». У заході візьмуть участь підприємці з України, Польщі, Словаччини, Німеччини, Угорщини, Латвії, Австрії та Канади; представники влади, ділових асоціацій, фінансових установ; науковці і представники міжнародних організацій. Цікаво, що у рамках Форуму відбудуться дискусії з актуальних питань інвестування, сучасних технологій ресурсо- та енергоефективності, туризму і рекреації, міжнародного та транскордонного співробітництва. Одне з головних завдань Форуму: представлення Львівщини як території безпечного ведення бізнесу в Україні. Програму Економічного Форуму можна переглянути тут.

2. Перегляд сучасного польського кіно «Під Високим Замком».

9-18 жовтня Генеральне Консульство Республіки Польща у Львові проводить 4-й Перегляд сучасного польського кіно «Під Високим Замком». Перегляд є продовженням чудово сприйнятого публікою проекту, який презентує сучасний доробок польського кінематографа. Головною метою Перегляду є промоція польського кіномистецтва та забезпечення умов для ближчого контакту з польським кінематографом, що, поза сумнівом, є цікавою відповіддю на потреби, очікування та пошуки шанувальника польського кіно. 4-й Перегляд супроводжує ряд культурних подій, пов’язаних, насамперед, з тематикою кіно. Окрім цього, заплановано проведення інших заходів, які в цікавий та привабливий спосіб популяризуватимуть сучасну польську культуру.

Читайте також: У Львові покажуть сучасні польські кінострічки. Де переглянути?

3. Фестиваль активного відпочинку «Gorgany outdoor mini-fest».

10 жовтня з 11:00 до 18:00 год. у Львові на Чортових скелях відбудеться фестиваль активного відпочинку «Gorgany outdoor mini-fest. Львів». Кожен із відвідувачів матиме можливість активно відпочити та цікаво провести свій вихідний день. Розваги будуть не тільки для дорослих, але й для дітей: скелелазіння під наглядом досвідченого інструктора, легкоатлетичний майданчик та дитяча смуга перешкод. А якщо ще залишаться сили, то волейбол, фрізбі, бадмінтон, велоорієнтування. Також гості матимуть змогу влаштувати ретро-пікнік, для цього організатори пропонують взяти із дому старе туристичне обладнання: намети, рюкзаки, спальні мішки, казанки своїх дідусів та бабусь.

4. Етнофестиваль «Країна Мрій».

Осіння «Країна Мрій» проходитиме у Львові вже втретє. Автентичною музикою львів’яни та гості міста зможуть насолодитись упродовж двох фестивальних днів 10 та 11 жовтня у Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай». Сам фестиваль, на відміну від попередніх років у Львові, буде більш роковим. Так, серед гуртів, які виступатимуть, є Тартак, ТНМК, Воплі Відоплясова. Традиційно на святі можна буде насолодитись етнічною музикою, майстер-класами та посмакувати національну кухню.

Читайте також: Стартував онлайн-продаж квитків на фестиваль «Країна Мрій» у Львові

5. Семінар «Маркетинг у період невизначеності».

15 жовтня у Львові відбудеться семінар на тему «Маркетинг у період невизначеності», головне завдання якого ознайомити учасників заходу зі станом та тенденціями розвитку яфери маркетингу з основною метою, технологією побудови та шляхами досягнення маркетингових комунікацій, використання досвіду побудови маркетингових стратегій компанії завдяки виступам досвідчених доповідачів, які успішно здійснюють свою діяльність у даній сфері. Організаторами фестивалю є товариство з обмеженою відповідальністю «Юридична компанія HD Partners» та рекламна агенція «Золоті ідеї». Загалом семінар призначений для керівників, маркетологів, топ-менеджерів провідних компаній західного регіону. Програму заходу можна переглянути тут. Вхід на семінар по запрошеннях.

6. Національне Свято Шоколаду.

16-18 жовтня у місті відбудеться IX Національне свято шоколаду. У Львівському палаці мистецтв, що на вулиці Коперника, 17 гості свята зможуть поринути в атмосферу «абсолютного шоколаду». Саме тут відбудуться майстер-класи від найкращих шоколатьє, традиційна ярмарка, а також уже п’ятий Чемпіонат кондитерів-аматорів «Домашній кондитер». Спеціальною пропозицією для дітей стане «Дитяча шоколадна країна» – місто з шоколадними будівлями, залізницею та деревами. Окрім цього, кожен гість зможе самотужки взяти участь у виготовлені улюблених солодощів. Програму свята можна переглянути тут.  

7. «Осінній парк-пікнік».

17 жовтня у Львові відбудеться «Осінній пікнік», на якому відвідувачі зможуть не тільки скуштувати смаколики та взяти участь в майстер-класах, а й «поплавати» у кукурудзяному басейні. Цьогоріч на гостей свята чекають добре відомі та нові кулінарні витвори від учаснків ярмарки смаколиків, безліч майстер-класів та розваг. Відвідувачі матимуть змогу навчитись робити осінні декорації та прикраси, будувати гарбузову вежу, вирізати фігурки на гарбузах тощо. Можна буде насолодитись стрільбою з лука та фаєр-шоу. Місце та час проведення: 17 жовтня, площа біля центрального входу в Парк культури (біля арки), з 14 до 21 год

Читайте також: Кукурудзяний басейн та фаєр-шоу: львів’ян запрошують на осінній пікнік

8. Концерт орестру K&K Philharmoniker.

Симфонічний оркестр K&K Philharmoniker під керівництвом засновника оркестру, австрійського диригента та композитора Маттіаса Георга Кендлінгера представляє концерт симфонічної музики, який відбудеться 19 жовтня у Львівській філармонії (вул. Чайковського,7). Симфонічний оркестр K&K Philharmoniker засновано у Львові ще в 2002 році австрійським диригентом та композитором Маттіасом Георгом Кендлінгером. Станом на сьогодні колектив цінують в двадцяти країнах Європи. K&K Philharmoniker за сезон виконує майже 100 концертів у кращих залах Європи серед яких концертні зали Берліна, Стокгольма, Копенгагена, Мадрида, Осло, Парижа.

9. VI Свято сиру і вина у Львові.

Уже традиційно місцем зустрічі гурманів усієї України стане VI Свято сиру і вина, яке відбудеться у Львові 23-25 жовтня, на площі перед Львівським Палацом Мистецтв. Протягом трьох днів відвідувачі зможуть побувати на ярмарку сирів та вин, різноманітних кулінарних майстер-класах. Також працюватиме арт-майстерня. Традиційно на Святі сиру і вина відзначать День Сирника на якому всіх охочих пригостять смачним львівським сирником, який спечуть за давнім рецептом.

10. Вибори до місцевих рад.

25 жовтня львів'яни обиратимуть міського голову та депутатів Львівської міської ради та Львівської обласної ради. Нагадаємо, що вже 1 жовтня міська територіальна виборча комісія зареєструвала 11 кандидатів до участі у виборах на посаду міського голови, з них дві жінки.

Читайте також: У Львові оприлюднили перелік виборчих округів для виборів депутатів до обласної ради

Підготувала Мар’яна Федина




Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!