7 письменників, яких варто читати саме восени

5751 0
Осінь - наймеланхолійніша пора року, коли всі у передчутті холодної зими, але все ще живуть ностальгією за літнім теплом. Пропонуємо перелік письменників, читання творів яких допоможе зробити осінь яскравішою.

Рей Бредбері –  американський класик з неперевершеним почуттям гумору, автор багатьох теплих казкових історій та насамперед – великий фантаст. Якщо ви ще не читали його «451 градус за Фаренгейтом», «Кульбабове вино», «Літо, прощавай», то зараз найкращий час для того, щоб познайомитися з душевною та мелодійною прозою Бредбері.

Сестри Бронте (Емілі Бронте, Енн Бронте, Шарлотта Бронте). Романи трьох геніальних англійських письменниць наскрізь просякнуті коханням, трепетними відносинами між людьми, радостями і печалями, а ще неймовірним настроєм дощової Великобританії з її великим гарячим серцем. Проза кожної з сестер по-своєму підходить для осінніх вечорів – якщо романи Шарлотти майже філософські («Джейн Ейр»), то твори Емілі («Грозовий перевал») – загадкові та містичні, тоді як історії Енн («Незнайомка з Уайлдфелл-Холлу») – сповнені аристократичної грації та повні жіночого психологізму. Їхні твори найкраще читати восени з великим горнятком гарячого чаю чи кави.

Борис Віан – французький письменник першої половини ХХ століття, якому випала за його 39 років важка і насичена доля, така ж, як і його романи. Гостра і їдка, драматична і депресивна, по-справжньому чоловіча та дика проза Віана спробує розбудити вас восени. Якщо втомлює хандра, а в голову забрідають сумні думки  – почитайте саме цього автора, адже нудно аж ніяк не буде. Рекомендуємо «Осінь в Пекіні», «Серцеїд», «У всіх мертвих однакова шкіра».

Анна Гавальда – сучасна французька письменниця, твори якої підкорили серця мільйонів шанувальників своєю простотою, натхненністю, щирістю. Гавальда пише легко про, здавалося б, складні речі у житті: депресію, кохання, проблеми поколінь. Прочитайте восени її книги «Просто разом», «Я її кохав. Вона мене кохала», «35 кілограмів надії», і в станете сприймати світ по-іншому, для вас він стане більш теплим і люблячим.

Герман Гессе – романтичний та депресивний дух цього талановитого німця зробить вас його шанувальником з перших рядків. Романи «Степовий вовк», «Паломництво в країну Сходу», «Гра в бісер» вважаються перлинами його творчого доробку. Спробуйте і ви дивовижні поєднання реалізму і містицизму, контрастів Заходу і Сходу, подорожей у просторі та в глибини своєї свідомості завдяки Герману Гессе.

Мілан Кундера – сучасний чеський письменник, який останні десятиліття живе у Франції. Особливий осінній настрій його книг пояснюється хіба народженням у Центрально-Східній Європі, де може панувати осіння меланхолія часто не за календарем, а у будь-яку пору року. Проза Кундери далеко не депресивна, насправді він з гумором підходить до багатьох моментів життя, але тонкі павутинки розчарування і пошуків сенсу життя головних героїв підштовхують нас читати його книги саме восени, коли і ми ставимо собі багато запитань про життя та багато інших складних феноменів. Від осінньої хандри можете почитати його «Смішні любові», а для довгих вечорів найкраще підійдуть «Вальс на прощання», «Безсмертя» та «Нестерпна легкість буття»

Читайте також: Топ-7 зігріваючих напоїв, що зроблять осінь теплішою

Харукі Муракамі – популярний сучасний японський автор, романи якого навдивовижу легкі, прості, але з ароматом пристрасті та духом свободи. Муракамі пише дуже доступно, але глибоко, зрозуміло для широкого кола читачів, проте й інтелектуали часто насолоджуються ним. Його романи ніжні, як мелодія морського бризу. Почитайте «Погоню за вівцею», «Норвезький ліс», «На південь від кордону, на захід від сонця» і зрозумієте чарівну музику слів Харукі Муракамі.

 

За матеріалом: Read and Love

Підготувала Оксана Лісна

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!