ТОП-7 атмосферних подій осені у Львові

3804 0
Осінь у Львові вже перейшла свій екватор, залишивши у минулому багато теплих днів та приємних емоцій. Однак на львів’ян ще чекає чимало заходів, які допоможуть зробити цю пору року насиченою та цікавою. Tvoemisto.tv створило для вас підбірку особливих й атмосферних подій у Львові, які ви ще встигнете відвідати цієї осені.
фото: www.concert.ua, GMGpromo, inlviv.in.ua, starylev.com.ua,  www.rbc.ua

фото: www.concert.ua, GMGpromo, inlviv.in.ua, starylev.com.ua, www.rbc.ua

Що: мистецьке дійство «Битва оркестрів»
Коли: 22 жовтня, 19.00 год.
Де: Львівський оперний театр, проспект Свободи, 28
Вартість: 150-160 гривень

У Львівській опері відбудеться «концерт у відповідь». На початку серпня оркестри «INSO-Львів» і «Hardy Orchestra» уже змагалися між собою – на сцені Одеської опери. Тоді глядачі віддали перемогу львів’янам. Одесити приїдуть до міста Лева, аби взяти реванш. За задумом творців «Битви Оркестрів», грандіозне шоу побудоване таким чином, що на сцені одночасно перебувають два колективи, а це – понад сто музикантів. Оркестри наче кидають виклик один одному і намагаються здивувати своєю майстерністю та винахідливістю не лише слухачів у залі, а й колег по музичному «цеху».

 

Що: VI Свято сиру і вина
Коли: 23-25 жовтня
Де: площа перед Палацом Мистецтв, вулиця Коперника, 17
Вартість: 25 гривень на один день

Уже традиційно місцем зустрічі гурманів усієї України стане VI Свято сиру і вина, яке проходитиме на площі перед Львівським Палацом мистецтв. Протягом трьох днів відвідувачі зможуть побувати на ярмарку сирів та вин, різноманітних кулінарних майстер-класах. Також працюватиме арт-майстерня. Традиційно на Святі сиру і вина відзначать День Сирника на якому всіх охочих пригостять смачним львівським сирником, який спечуть за давнім рецептом.

 

Що: презентація книги «Соняхи. Духовність під час війни»
Коли: 27 жовтня, 18.00 год.
Де: книгарня «Є», проспект Свободи, 7
Вартість: безкоштовно

«Соняхи. Духовність на час війни» – це збірка правдивих й емоційних історій про молодих військових, які загинули в АТО на теренах східної України. Ці історії поєднані з оповідями військового капелана Андрія Зелінського, для якого ці хлопці були не просто солдатами, а побратимами. Книжка-роздум, книжка-спогад і книжка-надія – саме те, що підтримує духовність у часі війни. «Книжка «Соняхи» стосується не лише безпосередньо війни, а усього суспільства, яке переживає війну. Ідеться про духовність, якою можна скористатися, коли доводиться дивитись в обличчя смерті», – розповідає автор Андрій Зелінський.

 

Що: концерт Джамали «Шлях додому»
Коли: 3 листопада, 20.00 год.
Де: Львівський оперний театр, проспект Свободи, 28
Вартість: 200-650 гривень

Окрім свіжого матеріалу, на концертах прозвучать і найбільш улюблені публікою композиції. Концертна програма отримала назву «Шлях додому» за однойменною композицією співачки і буде, в першу чергу, побудована на матеріалі нового альбому, реліз якого запланований на середину осені. «Коли я їхала з батьківського дому на навчання, проводжаючи, батько завжди мені казав: «Artıñnı Unutma», – так говорять тим, хто йде з дому, щоб пам'ятали, що у них є будинок, не затримувалися. А в кінці додавав: «Özüñe baq» – бережи себе і починай із себе», – розповіла Джамала.

 

Що: концерт Андрія Макаревича
Коли: 8-9 листопада, 18.00 год.
Де: Львівський оперний театр, проспект Свободи, 28
Вартість: 300-2500 гривень

Легендарний рокер та бунтар, засновник та лідер групи «Машина Времени», Андрій Макаревич представить у Львівській опері свій новий проект. Культовий співак виступить з програмою «Yiddish Jazz». Тут пролунають найпопулярніші пісні на ідиш, російській та англійській мовах, а також старі хіти та улюблені пісні у виконанні Андрія Макаревича у супроводі геніальних джазових музикантів. Під час роботи над проектом співак, фактично вперше за роки своєї кар’єри, всерйоз звертається до єврейської музичної теми та до мови ідиш. Як говорить сам Андрій Макаревич, його надихнула музична культура євреїв у еміграції – тих, хто виїхав на початку XX століття за океан.

 

Що: матч між збірними України та Словенії
Коли: 14 листопада, 19.00 год.
Де: стадіон «Арена Львів»
Вартість: інформація з’явиться незабаром

Перший матч плей-офф кваліфікації чемпіонату Європи 2016 року між національними збірними командами України та Словенії відбудеться 14 листопада у Львові. Рішення про проведення домашньої зустрічі «синьо-жовтих» у плей-офф відбору Євро-2016 на «Арені Львів» підтримали більшістю голосів на засіданні Виконкому Федерації футболу України.

 

Що: Фестиваль свічок
Коли: 13-15 листопада
Де: Львівська свічкова мануфактура, площа Музейна, 1
Вартість: інформація з’явиться незабаром, слідкуйте тут

Цьогоріч фестиваль проводитимуть вдруге. Родзинкою на цей раз стане кування велетенських підсвічників. Організатори обіцяють, що Фестиваль свічок створить на площі Музейній атмосферу неймовірного затишку, романтики та невимушеного спілкування. Окрім того, обіцяють втілити в життя ініціативу – освітити свічками із вікон мешканців прилеглих будинків всю площу, щоб із кожної оселі передати тепло та затишок на вулицю міста. У ці дні для відвідувачів проводитимуть майстер-класи з виготовлення та ручного розпису свічок. Тож кожен охочий зможе створити свічку власними руками. Протягом фестивалю у «Львівській свічковій мануфактурі» діятимуть знижки від 20% на весь асортимент товару.

Підготувала Юлія Сабадишина

Використані джерела (інформація та фото): www.ot-ot.lviv.ua,
www.candles.lviv.uawww.concert.uaafishalviv.net


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!