Топ-7 зігріваючих напоїв, що зроблять осінь теплішою

12759 0
У холодну погоду найприємніше закутатися в теплий плед і, не поспішаючи, насолоджуватися смаком і ароматом зігріваючого напою. Це може бути чай, кава або смачний коктейль. Tvoemisto.tv зібрало найпопулярніші напої, щоб зробити вашу осінь теплішою.
фото: kolizhanka.com.ua, tochka.net, alcoinfo.com.ua

фото: kolizhanka.com.ua, tochka.net, alcoinfo.com.ua

Пряний чай лате

Складники: вода – 2 склянки, чорний чай – 3 пакетики, кориця – 2 палички

мускатний горіх – дрібка, кардамон – 2 шт., гвоздика мелена – 0,25 ч. л., с

сухий імбир – 0,25 ч. л., цукор – 1-2 ст. л., молоко – 2,5 склянки.

Чудовий солодкий гарячий напій з тонкими нотками кориці і кардамону, який обожнюють у всьому світі. Радимо додати трохи імбиру і мускатного горіха для ще більшого зігріваючого ефекту. За бажанням, для підсолоджування можна використовувати мед замість цукру.

Спосіб приготування: заваріть чорний чай кип’яченою гарячою водою і дайте настоятися 5 хвилин. Перелийте чай в каструлю, додайте цукор, молоко і спеції. Доведіть до кипіння і відразу ж зніміть із вогню. Налийте чай у френч-прес або відфільтруйте спеції за допомогою ситечка. 

 

Безалкогольний гарячий сидр

Інгредієнти: груша – 1 шт., пельсин – 1 шт., воздика – 2 шт., лимон – 1 шт.,

запашний перець – 3-5 шт., свіжий імбир – невеликий шматочок,

кориця – 1 паличка, яблучний сік – 2 л.

Спробуйте смачний сімейний безалкогольний напій, який в лічені хвилини наповнить вашу кухню святковим, домашнім ароматом. А оригінальна суміш прянощів з додаванням гвоздики й запашного перцю доповнить смак пікантними нотками.

Спосіб приготування: яблучний сік розігрійте на середньому вогні і доведіть до кипіння. Наріжте на тонкі скибочки фрукти і додайте в яблучний сік. Натріть імбир і додайте разом з рештою спеціями в сидр.

Варіть напій 5-10 хвилин, потім вимкніть вогонь і потримайте під кришкою протягом години. Розлийте порційно і насолоджуйтеся.

 

Журавлинний пунш

Складники:: аморожена журавлина – 100 г, уравлинний сік – 100 мл,

апельсиновий сік – 500 мл, сік одного лайма, скибочки апельсина

та лайма – за смаком, листя м’яти – за смаком, яблучний сік – 600 мл.

Зігріваючий безалкогольний пунш з журавлинного, апельсинового і яблучного соку – вибір дітей та просто всіх, хто любить запашні напої з приводу і без.

Спосіб приготування: змішайте журавлинний, апельсиновий, лаймовий і яблучний сік. Розігрійте в каструлі, не доводячи до кипіння. Покладіть на дно склянки трохи замороженої журавлини, кілька скибочок цитрусових і листя м’яти. Залийте теплим соком і насолоджуйтеся.

 

Мексиканський гарячий шоколад

Складники: коричневий цукор – 0,33 склянки, мелена кориця – 0,5 ч. л.,

какао-порошок – 0,25 склянки. сухе молоко – 2,33 склянки.

Цей пряний гарячий шоколад немов маленький ковток сонця холодним вечором. Великий плюс – його можна легко приготувати з сухої суміші, яку можна зберігати як завгодно довго в скляній банці з щільною кришкою. Просто залийте суміш теплим молоком – і готово!

Спосіб приготування: змішайте всі інгредієнти і пересипте в ємність. Для приготування напою змішайте 1 столову ложку суміші і залийте склянкою гарячої води або молока. За бажанням, можна додати збиті вершки, шоколадний сироп або паличку кориці.

 

Безалкогольний єг-ног

Складники:: молоко – 2 склянки, гвоздика – 5 шт., мелена кориця – 0,25 ч. л.,

згущене молоко – 0,25 склянки, яєчні жовтки – 4 шт., цукор – 0,5 склянки,

збиті вершки, ванільний екстракт, мускатний горіх – за смаком.

Єг-ног – це своєрідний пряний гоголь-моголь з дивовижною вершковою консистенцією. Приготуйте безалкогольну зігріваючу версію цього популярного північного напою.

Спосіб приготування: змішайте молоко, гвоздику, корицю і згущене молоко в невеликій каструлі. Розігрійте суміш на середньому вогні, не доводячи до кипіння.

У середній мисці збийте міксером або вручну жовтки з цукром. Акуратно, по 1 столовій ложці вливайте молочну суміш до збитих жовтків, розводячи їх до рідкого стану. Потім влийте яєчно-молочну суміш назад в каструлю, розігрійте на слабкому вогні і потримайте 3-5 хвилин поки не загусне.

Додайте трохи ванільного екстракту, розлийте по склянках, прикрасьте збитими вершками і мускатним горіхом.

 

Обліпиховий чай

Складники: обліпиха – 150 г, чорний чай – 2 ст. л.,

мед – 2 ст. л., вода – 500 мл, цукор – за смаком.

Чай з обліпихи та меду – це найкращий антидепресант. Це довели вчені. Також обліпиха має сильну протизапальну дію. А ще це дуже смачно.

Спосіб приготування: ягоди обліпихи добре промити, 2/3 частини розімнути на пюре. У чайник покласти обліпихове пюре, решту ягід і чорний чай. Залити усе окропом, укутати і дати настоятися 10-15 хвилин. Готовий чай пролити через ситечко, додавши мед до смаку. Можете готувати цей напій без додавання чорного чаю.

 

Ірландська кава

Складники: чорна міцна кава, ірландський сироп,цукор,

вершки жирністю 30% і вище (для збивання), мелена кориця для прикраси.

Цей оригінальний рецепт улюбленого в Ірландії напою зігріє у холодну погоду і підніме настрій у дружній компанії.

Спосіб приготування: Ополоснути склянку гарячою водою. Влити в неї сироп (або віскі) і покласти 2-3 шматочки цукру. Окремо приготовану міцну чорну каву влити в склянку з сиропом (залишаючи 2,5 см до краю) і розмішати вміст до розчинення цукру. Додати збиті вершки. Вершки слід додавати по теплій перевернутій ложці шаром зверху, без перемішування. Справжній смак ви відчуєте п'ючи гарячу каву через вершки.

За матеріалами (інформація та фото): kolizhanka.com.ua, tochka.net, ua.navkus.com, kyharuk.at.ua.

Опублікувала Наталія Середюк 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!