Топ-9 місць, де у Європі відпочивають львів’яни: ціни і пропозиції

12189 2
Хоча й ціни “кусаються”, але у Львові охочих відпочити у Європі таки достатньо. Відтак, пропонуємо вам рейтинг популярних зимових турів та вакацій за кордоном. Сподіваємося, ви зможете вибрати щось для себе.

Рейтинг підготувало видання Львівська пошта.

Очолює рейтинг столиця Чехії – Прага. У туристичних агенціях кажуть, що це місто не втрачає зацікавлення у туристів, особливо взимку. І вабить відвідувачів не лише пивом і архітектурою, але й помірною ціновою політикою. Ціна. Новорічний відпочинок у Чехії, скажімо, на чотири ночі і п’ять днів для однієї особи обійдеться у 145 євро. У вартість входить переїзд автобусом, проживання у готелі зі сніданками і оглядова екскурсія в Празі. Новорічний банкет та інші атракції у вартість туру не входять. Тури є групові (вони дешевші) й індивідуальні.

На другому місці – Будапешт – столиця Угорщини. Відпочинок у цій країні доступний і ціновою політикою і близькістю. Подивитись є на що, а також немає проблем із доїздом – можна їхати автобусом чи автомобілем. Ціна. Вихідні у Будапешті з можливістю поїхати на факультативну екскурсію до Відня коштують 110 євро. Крім того, інформацію про тур легко можна побачити на будь-якому туристичному сайті. Там дуже зручні підпори турів, тому можна самому легко і швидко щось вибрати для себе.

Найближчій сусідці Львова Польщі в рейтингу віддаємо третє місце. Польща цікава і екскурсіями, і відомим гірськолижним курортом – Закопане. Ціна. Тур на три-чотири дні (починаючи з 29 грудня) до Польщі коштує від 105 євро. Це вартість групового туру. Крім того, вартість чартера, тобто квиток на автобус, до Польщі чи не найдешевша з усіх турів – 60 євро з особи.

А ось лижний відпочинок – дорожчий. Тиждень у Закопане вартує від 310 євро. Це при тому, що у вартість не входить скіпас. Входить пeреїзд, проживання в готелі зі сніданками, трансфер, супровід гіда, візова підтримка (збір документів і подача їх у консульство). Є також оглядові екскурсії, які вже входять у вартість туру. Якщо дві країни, то дві оглядові екскурсії і вільний час, або інші екскурсії за додаткову пату. Одна екскурсія від 20 євро, але є і дешевші. За особу 10-15 євро.

На четвертому місці Словаччина. У турагенціях кажуть, що найбільше туристи із Західної України відвідують у цій країні гірськолижний курорт – Низькі Татри. Ціна. Квиток на автобус – 65 євро. Чартери зі Львова відбуваються кожні три дні. Від залізничного вокзалу курсують до пункту призначення. Поїздки від трьох до семи днів. Вартість триденного пакета від 125 євро. Туди входить проїзд і проживання у тризірковому готелі зі сніданками. Тури на сім ночей обійдуться у 275 євро. Туди входить проїзд автобусом, проживання в тризірковому готелі зі сніданками. А ось скіпаси, тобто катання на лижах у вартість не входить. Це вже за додаткову плату від 25 євро на особу. Все залежить від кількості катання за добу.

Вартість закордонного відпочинку українцям не по кишені через дорогий долар. Якщо відпочинок у Львові подорожчав на 10-15%, то в Європі на 50%

П’ятою опинилася Італія. Ціна. Взимку до Італії, кажуть у туристичних агенціях, є вигідні шоп-тури. Що дуже важливо, у кожному турі людина може отримати мультивізу, якщо в неї є хороша шенген-історія в паспорті. Ці поїздки дуже цікаві і досить економні.

Шосте місце посідає Болгарія. Влітку туристів вабить море, а взимку – гори. До слова, гірськолижний курорт у Бансько – найдешевший у Європі. Відкривають його на початку листопада. Ціни. Шість днів зимового відпочинку обійдеться у суму від 2200 грн. З них чотири дні – катання на лижах і святкування Нового року. У вартість подорожі входить доїзд автобусом єврокласу, проживання у готелі зі сніданками. Туристи можуть покататися на лижах і зустріти Новий рік. Туроператори кажуть: у людей, які вміють кататися на лижах і мають власне спорядження, не виникне проблем із його зберіганням і перевезенням.

“Їм доведеться лише придбати квитки на підйомник. Проте можна й орендувати цілий комплекс: квитки та гірськолижне спорядження. Також інструктори із задоволенням навчать вас кататися на лижах. Усе – квиток на підйомник (скіпас), оренда лиж, палиць, костюма, взуття, навчання, доїзд і відпочинок – обійдеться приблизно в чотири тисячі гривень”, – розповідає менеджер з туризму туристичної фірми. Якщо збираєтесь на лижі з дітьми, то для малечі вартість туру буде на 250 грн дешевшою. Адже для дітей оренда спорядження і вартість навчання на 50% дешевша.

На сьомому – Німеччина. Взимку туристи з України їздять туди на екскурсії. Здебільшого до Дрездена і Берліна. Ціни. Тур автобусом обійдеться від 400 євро.

На восьмому – Франція. Країна моди і кохання. Ціни. Вартість авіатуру від трьох ночей може становити від 365 євро. Все залежить від готелю, у якому зупинитесь. До цієї країни дуже популярні індивідуальні тури, де клієнт самостійно підбирає готель і кількість днів. Інколи готель може коштувати від 35 євро на добу. Але це  точно не в центрі міста, а на околиці. Винайняти недорогий готель у центрі можна щонайменше від 65 євро.

На дев’ятому місці – Єгипет. Туди взимку їдуть туристи, які мають гроші і маленьких дітей. Якщо ви купуєте тур до цієї країни, будьте готові, що там обов’язковою є доплата за новорічну забаву. Ціни. Це від 50 доларів за особу. А тиждень відпочинку в Єгипті обійдеться у 700 доларів. Це досить дорого! Десять днів релаксу – 800 доларів. У вартість входить переїзд, проживання і харчування.

Діти на відпочинку. До 12 років дитина може проживати у готелі та відпочивати безкоштовно. Деякі готелі дають знижку і дітям до 15 років. Але не в Україні – у нас знижка на відпочинок для дітей якщо і є, то незначна, не більше 200-300 грн. А от за кордоном більшість готелів приймають дітей до 12 років безкоштовно. Наприклад, проїзд до Болгарії для дитини на 10 євро дешевший, ніж для дорослого, а в готелі проживання та харчування безкоштовне для дітей до 12 років. Також багато країн пропонують безкоштовний відпочинок для дітей навіть якщо їх двоє. 


Читайте також:
11 Листопада, 2019 01:00
Оксана Острів Хайнань - це дивовижне місце, яке включає в себе все, що потрібно туристу. Піщані пляжі, чисте море, ліси з стежками, неймовірні водоспади і давній буддійський храм. Це китайський куточок, де ви зможете спробувати екзотичні страви, різні медичні практики і побачити дивовижний даоський парк і буддійський храм. І відпочинок обійшовся всього в 450 дол за сім днів, це дешевше ніж Одесса, принаймні у Компас Україна ads.kompas.travel/hainan
30 Жовтня, 2017 12:11
Ніна Ми відпочивали минулого року на свята в Словаччині, там є наймовірний курорт Попрад, окрім лижного відпочинку, ще й встигли відвідати аквапарк. Чудовим відпочинком завдячуємо турагенству [***]://poihalyznamy.[***]
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!