Товари для дітей можуть подешевшати

2017 0
Кабінет міністрів має намір скасувати податок на додану вартість на дитяче харчування, підгузники та одяг для немовлят, і таким чином здешевити ці товари.

Текст відповідного проекту постанови Кабміну "Деякі питання реалізації підпункту 197.1.1 пункту 197.1 статті 197 податкового кодексу України" опубліковано на сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Як повідомляє Економічна правда, проект постанови передбачає скасування ПДВ на дитяче харчування, дитячі пелюшки і підгузки, а також одяг для немовлят, виготовлений з натуральних волокон.

На думку авторів проекту, скасування ПДВ на товари для дітей та немовлят сприятиме поліпшенню демографічної ситуації в Україні в результаті здешевлення товарів для дітей.

За даними Інституту демографії та соціальних досліджень ім. Птухи, населення України за 20 років скоротилося на 6,5 млн осіб, однією з причин цього є складна економічна ситуація в країні та низький рівень життя населення.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!