Трагедія в області та нова лікарня на правому березі міста. Головні події дня у Києві

844 0
Дайджест новин за 18 січня.
КИЇВ. ФОТО: КМДА

КИЇВ. ФОТО: КМДА

Трагедія у Броварах

Зранку поруч із дитячим садком та житловим будинком у Броварах впав гвинтокрил. Внаслідок цього загинули 14 осіб, з них – одна дитина. Серед загиблих – керівництво МВС, яке було на борту гвинтокрила, зокрема, міністр Денис Монастирський, перший заступник міністра Євгеній Єнін, державний секретар МВС Юрій Лубкович.

Травмувань різних ступенів тяжкості зазнали 25 осіб (з них 11 дітей). З-поміж постраждалих унаслідок падіння гелікоптера у Броварах є вагітна жінка. 

Відключення світла за графіками

Київ впритул наблизився до стабілізаційних графіків. Орієнтовано відзавтра у столиці діятимуть планові відключення електроенергії. 

Касаційний суд повернув Києву садибний комплекс на Подолі 

Суд остаточно повернув Садибу Дмитрієва на вулиці Хорива, 2 до власності територіальної громади Києва. Завдяки цьому об’єкту не загрожуватиме руйнування.

Додамо, що Садиба Дмитрієва – це назва комплексу історичних будівель 1830-1910-х років під Замковою горою. Це останній збережений архітектурний ансамбль садибного типу на Подолі. 

Можливість побудови лікарні швидкої допомоги на правому березі

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що Європейський банк реконструкції та розвитку може взяти участь у фінансуванні будівництва нової лікарні швидкої допомоги на правому березі Дніпра. 

Київ продовжить своє членство у туристичній асоціації ICCA

Київ, як столиця України, продовжуватиме своє членство у ICCA – міжнародній асоціації, яка об’єднує провідних експертів у сфері сервісу, транспорту та організації міжнародних заходів. Це є важливим, аби після перемоги залучати якомога більше міжнародних партнерів для розвитку туризму. 

Генератори для котелень та бюветів

Благодійний фонд «Міжнародна асоціація підтримки України» та Голосіївська РДА передали три генератори потужністю 400 кВт кожен для котелень Голосіївського району. Монтаж та тестування генераторів на теплоджерелах вже розпочато. 

Крім того, у місті збільшили кількість генераторів для підключення бюветів. На сьогодні вже 137 бюветів можуть бути під’єднані до генераторів. Це актуально, враховуючи, що 31 жовтня у результаті ударів по об’єктах критичної інфраструктури були знеструмлені деякі водопровідні насосні станції. Тоді бювети стали тимчасовим джерелом води для містян, поки роботу системи не було відновлено. 

Єдиний дитячий кінотеатр Києва може зачинитись

Упродовж декількох останніх років через пандемію та війну єдиний дитячий кінотеатр у Києві зазнав великих фінансових втрати й тепер має можливості заробити самостійно. Щоб не дати закладу припинити свою діяльність, співробітники кінотеатру у суботу, 21 січня, влаштовують дитяче свято, яке допоможе закладу продовжити діяльність. 

«СвітлоБот», який повідомляє про наявність світла

Вихованці київського ліцею «Наукова зміна» розробили бота в Telegram, який сповіщатиме про наявність світла в будинку. «Світлобот» буде автоматично публікувати повідомлення про реальний поточний стан світла у ваш телеграм-канал. Для роботи бота потрібен роутер або старий смартфон. 

Софіко Векуа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!