Львів'янам повідомили, коли трамвай №8 поїде до «Санта-Барбари»

4314 1
У суботу, 15-го квітня, трамвай № 8 планують запустити до «Санта-Барбари». Як повідомили Tvoemisto.tv у ЛКП «Львівавтодор», зараз ліквідовуються технічні недоліки.

11-го квітня трамвай №8 зробив тестовий заїзд до кінцевої зупинки «Санта-Барбара», що на вулиці Вернадського на Сихові. Під час пробного запуску трамвая виникли технічні труднощі, зараз працівники «Львівавтодору» облаштовують додаткові електричні опори. З цим питанням обіцяють впоратись до суботи і тоді ж запустити трамвай. Про це розповів для Tvoemisto.tv  директор «Львівавтодору» Олег Береза.

Читайте також: Фото дня: у Львові випробовували трамвай до «Санта-Барбари»

Нагадаємо, перші спроби з’єднати великий спальний район із центром міста були ще у 2008-му році. Тоді почали прокладати колію на вулиці Стуса. Повномасштабне будівництво маршруту відновили влітку 2014-го року. Львів’янам обіцяли, що трамвай на Сихів поїде до кінця 2015-го року. Однак, через проблеми з будівництвом колектора на вулиці Стуса, завершення проекту відтермінували.

Проект «Трамвай на Сихів» передбачав не лише прокладання колії, але й повну реконструкцію шляху: ремонт доріг, заміна колектора на вулиці Стуса, облаштування трамвайних зупинок, тротуарів, велодоріжок уздовж маршруту. У планах є відкриття ще однієї трамвайної лінії – із «Санта-Барбари» до Головного залізничного вокзалу. Терміни виконання залежать від реконструкції площі Івана Франка.

Підготувала Олеся Шеремета


Читайте також:
29 Серпня, 2017 18:20
Наталія Доброго дня! Трамваї на Сихові ро[***] собі кінцеву на Довженка. Висаджують пасажирів і розвертаються не доїжджаючи до кінцевої. А са ме трамвай 2 за номером 1143
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!