Трамвай на Сихів поїде українськими рейками

4121 0
Проект «Трамвай на Сихів» затримується в реалізації, оскільки досі не вирішено питання з перенесенням ринку «Санта-Барбара», через територію якого має пролягати маршрут трамваю, а також заміни потребує каналізаційний колектор (розташований під майбутнім трамвайним маршрутом), що виводить стоки з Сихова. Водночас міська влада знайшла заміну російським рейкам, які мали прокласти на Сихові, їх закуплять в українського виробника.

«Проект будівництва трамваю передбачав 8 місяців робіт (зокрема, до кінця цього року планували збудувати 11 км колії, – ред.). Ми почали роботу на початку липня. Усе цього року ми не збудуємо, адже з’явився фактор, що впливає на процес будівництва. Це – фізичні перепони: ще не вирішено питання про перенесення ринку «Санта-Барбара» та каналізаційний колектор, який, як виявилось, у дуже поганому стані», – розповів в ефірі tvoemisto.tv директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза.

Колектор збудовано 20-30 років тому, але з нього, фактично, залишився скелет з арматури, пояснює чиновник і додає, що міська влада такого не очікувала: «Коли ми реконструювали вул. Городоцьку, я був в захваті, в якому хорошому стані зберігся австрійський колектор, що працює 150 років. Ми його трошки підремонтували, обробили спеціальною рідиною стіни, і він стоятиме ще 100 років. А тут – все розсипається», – пояснив Олег Береза.

Тому, зауважив він, на реалізацію проекту «Трамвай на Сихів» тепер треба буде більше грошей і часу, адже крім самої колії треба будувати і новий колектор.

«Гадаю, питання з «Санта-Барбарою» вирішиться, бо люди побачили, що будується колія, що це – не просто слова… Значно серйозніше – питання колектор. Глибина його залягання – 12 метрів. Ми обдумуємо, як спростити процес, використавши новітні технології. З початку року, думаю почнемо роботи на найскладнішій ділянці – це спуск проспектом Червоної калини до вулиці Стуса. Коли йдуть дощі, колектор там не витримує навантаження, адже там є з’єднання більшої труби з меншою. І не по-господарськи будувати нову дорогу, знаючи, що вона може просісти через поганий колектор», – сказав Олег Береза.

З його слів, Європейський банк реконструкції і розвитку погодився дофінансовувати ці роботи. Наразі триває обговорення, які технології застосовувати при будівництві цього колектора.

«Цього року маємо довести роботи до моста, і ми вже, фактично, зробили земляні роботи. Крім того, ми вирішили ще одне питання. Проект трамваю на Сихів був розроблений ще 2007 року і там було прописане використання рейок російського виробництва. Та зараз велику суму коштів ми не можемо перераховувати країні-агресору, тому, очевидно, будемо прокладати рейки українського виробника», – сказав Олег Береза.

З його слів, варіант використання чеських рейок міська влада відкинула , бо це б значно збільшило вартість проекту.

Нагадаємо, фінансування проекту «Трамвай на Сихів» хоплює кредит ЄБРР – 6 млн євро, грант німецького уряду – 5 млн євро і 6,2 млн євро з міського бюджету.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!