Трамвай на Сихів цього року не поїде. Офіційно

4831 1
До кінця цього року львів’янам так і не вдасться проїхати трамваєм з центру міста на Сихів. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза.
Фото: tvoemisto.tv

Фото: tvoemisto.tv

За його словами, причиною став колектор на вул. Стуса.

«Ми розуміли, що не зможемо виконати весь обсяг робіт через відсутність фінансування по колектору. На сьогодні ми впевнені, що у нас є фінансування», – зазначив Олег Береза.

Кредит на будівництво колектора надав Європейський банк реконструкції та розвитку. 13 листопада виконавчий комітет Львівської міської ради погодив додатково залучити кредит у розмірі 6 млн євро для будівництва трамвайної колії на Сихів.

«Ми отримали погодження від ЄБРР. Залишилося пройти формальні українські процедури: відповідне рішення мають прийняти депутати ЛМР, після цього слід звернутися до Уряду, щоб Мінфін дав свої гарантії», – розповів Олег Береза.

Читайте також: На центр Львова очікує кардинальна зміна руху. 15 нововведень

Щодо термінів виконання робіт, то Олег Береза запевнив, що трамвай між центром міста та спальним районом поїде наприкінці першої половини (травень-червень) 2016 року. Відтак зараз будівельники будуть проводити лише ті роботи, які дозволятиме температурний режим.

Також у зв’язку з будівництвом трамвайної колії, було вирішено внести зміни в дорожню схему міста. Так, планується, що існуючий поворот з просп. Червоної Калини на вул. Сихівську буде закритий. Щоб проїхати на вул. Сихівську, треба буде повернути на наступному розвороті. Тим самим на цьому місці буде утворено «велике кільце».

Разом з тим чиновник не підтвердив, чи до кінця року відновлять рух трамваю №4 за існуючим маршрутом: вул. Замарстинівська – вул. Мушака. На вул. Свєнціцького досі тривають ремонтні роботи. 

Спілкувався Ігор Саджениця


Читайте також:
17 Листопада, 2015 10:00
і ой чомусь в мене сумніві навіть не було що так буде! та нащо ті трамваї? готова платити 5грн за дережабель сихів-рясне!!!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!