Трамвай на Сихів виконав план із перевезення пасажирів на 57%

7000 0
Перед запуском очікувалося, що трамвай №8 перевозитиме до 48 тисяч пасажирів щодоби.

За рік роботи трамвай №8 перевіз 8 377 822 пасажири або 22 953 пасажири на день. Такі дані Tvoemisto.tv надали у ЛКП «Львівелектротранс».

Перед запуском сихівського маршруту у Львівській міській раді очікували, що він перевозитиме щодоби 48 тисяч львів’ян. Керівник відділу транспортного планування та моделювання комунального підприємства «Львівавтодор» Роман Зубачик розповідає, що «Львівавтодор» рахував для «Львівелектротрансу» потенційний пасажиропотік. Експерти прогнозували, що за 12 планованих трамваїв «вісімка» зможе обслуговувати до 40 тисяч осіб кожного дня.

Читайте також: На Сихів по майбутнє. Чи став львівський транспорт іншим із трамваєм №8

Якщо сихівський трамвай перевіз за добу 22 953 пасажири, то це становить 57% від запланованого пасажиропотоку. Навіть якщо врахувати, що півроку на Сихів їздив трамвай №2, ці показники різко відрізняються від тих, що міська влада декларувала перед запуском маршруту.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!