Трамвайне депо на 50 років передадуть в оренду відомим львів’янам

6829 0
Інвестиційний конкурс на облаштування креативного простору у трамвайному депо на Вітовського виграла компанія «Лем стейшн».
Фото: igor-salnikov.livejournal.com

Фото: igor-salnikov.livejournal.com

Це була єдина пропозиція на конкурс, і її визначили переможцем. ТОВ «Лем стейшн» заснована відомили львів’янами. Серед засновників Тарас Добрянський, Олег Дрінь, Марк Зархін, Тарас Кицмей, Дмитро Косарєв, Олег Мацех.

«Ця пропозиція максимально відповідає вимогам, закладеним в умовах конкурсу. Для нас важливо, щоби це був відкритий простір, – сказала начальниця управління інвестицій ЛМР Ольга Сивак. – Об’єкт є дуже складний і він не є комерційним. Основною нашою вимогою як міста було, щоби там не було готелів, торгових площ, одного великого ресторану. Акцент на навчання, інноваційність, соціальні проекти. На жаль, меценатів і бажаючих інвестувати в такі соціально-інноваційні проекти виявився тільки один».

За умовами конкурсу, у просторі не буде готелів, торгових площ, а ресторани і кафе за площею не перевищуватимуть корисну площу. Один з ангарів буде облаштований під коворкінги, виставковий центр, окремий ангар для публічних подій, дитячий простір. 

Загальна площа території складає приблино 5 тисяч квадратних метрів.

Читайте також: Lem Station: Яким буде креативний простір у старому трамвайному депо

Півроку триватиме виготовлення технічної документації. Зовнішній простір ангару залишиться непорушним, оскільки об’єкт є історичним. Основні роботи планують провести за два роки, а решта об’єктів вводитимуться поетапно. За умовами конкурсу, інвестор 50 років оплачуватиме оренду місту в розмірі 5% від загальної вартості об’єкту. Обсяг необхідних інвестицій оцінюють у 5-7 млн доларів, повідомила Ольга Сивак.

«Коли ми говоримо про трамвайне депо, ми говоримо комлексно про весь район. Поблизу є парк Богдана Хмельницього ще неподалік такод буде розпочинатися будівництво ІТ-парку, є містечко УКУ це має бути єдиний інноваційно-освітній район. Крім того місто планує реконструкцію вулиці, яка підходить безпосередньо до трамвайного депо», – зазначив заступник міського голови з розвитку Андрій Москаленко. 

Нагадаємо, креативний квартал отримав назву Lem Station на честь польського письменника-фантаста Станіслава Лема, що народився і жив у Львові.

Наприкінці серпня у просторі вже пройшов міжнародний фестиваль класичної музики LvivMozArt

Зоя Красовська


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!