У Львові облаштують трамвайні зупинки для людей з особливими потребами

2177 0
У Львові будівництво нових трамвайних колій та ремонт існуючих відбувається з урахування потреб людей з обмеженими можливостями.
фото: прес-служба ЛМР

фото: прес-служба ЛМР

Відтак під час будівництва трамвайної колії на Сихів, реконструкцій на ділянках дороги вул. Франка – вул. Свенціцького, вул. Гайдамацька – вул. Хмельницького, на вул. Промисловій будуть застосовуватися нові правила, – інформує прес-служба Львівської міської ради.

Зокрема, у ході будівництва трамвайної колії на Сихів на усіх пішохідних переходах передбачено влаштування понижень до рівня проїзної частини, на краю платформ – тактильної плитки, на усіх регульованих пішохідних переходах – звукового супроводу зеленого сигналу світлофора, а також будуть високі платформи на трамвайних зупинках.

Те саме передбачено і у плані реконструкції трамвайної колії на вулицях Богдана Хмельницького та Гайдамацькій. Також тут планують зробити виступ тротуару до борта трамвая та звуження проїзної частини в зоні перехресть, пішохідних переходів, зупинок громадського транспорту, а також виїздів з другорядних вулиць.

«Ми хочемо зробити відрізок дороги від вулиці Богдана Хмельницького і до вулиці Гайдамацької центром Підзамче. Він стане привабливим для пішоходів. Ця дорога повинна перестати бути магістральною з 4-ма смугами руху, а має стати вулицею із заспокоєним рухом», - розповів провідний інженер ЛКП «Львівавтодор» Ігор Могила.

У ході реконструкції трамвайної колії на вул. Промисловій «Львівавтодор» передбачив виступ тротуару на зупинках до борта трамвая, висоту зупинки – 35 см над проїзною частиною, а також влаштування понижень до рівня проїзної частини на пішохідних переходах.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!