Транспорт в Україні поїде після свят та Чехія раніше вийде з карантину. Головне за ніч і минулу добу

17928 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: RegioNews

Фото: RegioNews

Запустять транспорт. Будь-яке відновлення транспортного сполучення можливе тільки після травневих свят.  «Всі ми розуміємо що травневі свята  це черговий виклик, може, навіть більший, ніж Великдень, тому що там більше вихідних днів. Оскільки карантин продовжили до 11 травня, щось відновлювати можна з 12-го, принаймні планувати»,  зазначив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Він додав, що відновлення транспортного сполучення буде поетапним. Насамперед, почнуть з громадського транспорту, міжміського, а потім міжобласного. Криклій пояснив, що навіть після завершення карантину діятимуть обмеження щодо кількості людей та наявності масок у пасажирів.

Міністр зауважив, що міжміські сполучення з регіонами, де фіксують найбільшу кількість інфікованих (як от Чернівецька область), будуть відновлювати в останню чергу.

Читайте також: Які аптеки Львова працюють цілодобово. Перелік

У червні планують запустити окремі напрямки Інтересіті. А про авіасполучення, за словами міністра, раніше червня говорити точно не можна.

Коронавірус – Київ – Львів. В Україні за добу «абсолютний рекорд» нових хворих на коронавірус – 578. Загальна кількість 7170 пацієнтів. Збільшується позитивне співвідношення тих, хто одужав – 504, над померлими від COVID-19 – 187 особа. Антилідери все ті ж: Чернівецька область (1140), місто Київ (1059), Івано-Франківська (644), Тернопільська (499) області.

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що пікового зростання захворювання на коронавірус наразі немає. За його словами, система охорони здоров’я України наразі справляється із зростанням хворих на коронавірус. А карантин в Україні продовжено, оскільки раніше було зафіксовано порушення карантину, які можуть дати свій результат після свят.

Кабмін ухвалив постанову, яка передбачає виплату допомоги по частковому безробіттю на період карантину. Її видадуть малим та середнім підприємствам, які відправили своїх працівників у неоплачувані відпустки.

На Львівщині – у 282 пацієнтів позитивний результат тесту на коронавірус. Вилікувалося – 32 осіб, померло 12 осіб.

У свою чергу, область вирішила виплатити пенсіонерам одноразову грошову допомогу – загалом виділено 600 мільйонів гривень, яку отримають 355,3 осіб. На рахунки в банках її зарахують не пізніше 24 квітня.

Читайте також: У МОЗ пояснили, чому ще не запровадили електронні лікарняні

Чехія – Грузія – Чехія. У Чехії скасування деяких з коронавірусних обмежень відбудеться раніше запланованого на два тижні. Зокрема, магазини площею до 2500 квадратних метрів, які не розташовані в торгових центрах, відкриються в понеділок, 27 квітня. Тоді ж відкриються відкриті майданчики зоопарків, ботанічні сади, фітнес-центри, спортзали, автошколи тощо. Літнім майданчикам ресторанів дозволять працювати з 11 травня, а не з 25 травня, як спочатку планувалося. Того ж дня відкриються і перукарні та масажні і манікюрні салони.

Повноцінне ж відкриття ресторанів і готелів очікується з 25 травня. Тоді ж відкриють внутрішні експозиції в замках і палацах, дозволять проведення культурно-мистецьких заходів.

А парламент Грузії ухвалив в третьому читанні поправку до Кримінального кодексу, за якою за повторне порушення правил надзвичайного стану та карантину особа буде наказана позбавленням волі строком до шести років.

У Франції рівень смертності від коронавірусної хвороби лишається стабільним, кількість пацієнтів у реанімації знижується 15-й день поспіль. Протягом доби від коронавірусу померли 516 осіб, напередодні повідомлялося про 544 смерті, днем раніше про 531.

Читайте також: У Міносвіти пояснили, коли і як проведуть ЗНО

В Італії за добу кількість тих, хто видужав, перевищила 3 тисячі осіб. В країні уже третій день поспіль фіксують рекордні зростання кількості пацієнтів, які видужали від коронавірусу

МВФ та Саакашвілі. Голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев (фракція «Слуга народу») підписав лист до МВФ із запрошенням приєднатися до обговорення так званого «антиколомойського» закону. За останніми даними комітет пройшов 94% правок до нього та зупинився на 15 631 і виглядає на те, що фінальний розгляд цього документу Раді може відбутися наступного тижня.

До слова, ексгенпрокурор Руслан Рябошапка заявив, що друг президента, глава СБУ Іван Баканов блокує проведення ключової експертизи в одній із справ НАБУ про виведення грошей з «ПриватБанку». «Вже декілька місяців заблокована керівництвом СБУ експертиза рятує організаторів мільярдної схеми від повідомлення про підозру», – каже він.

Читайте також: У Ботанічному саду Львова зацвіли клени. Фото

Наступного тижня Верховна рада України, швидше за все, також розгляне призначення Міхеіла Саакашвілі віцепрем’єр-міністром з питань реформ. Сам майбутній урядовець каже, що не має наміру конфліктувати з міністром внутрішніх справа Аваковим, а лише працюватиме. «Віце-прем’єр з реформ не перетинається з міністром МВС у своїй роботі. Це зовсім різні напрямки... ...Я збираюся працювати, а не конфліктувати...», – каже він.

У Львові прекрасна весна, яка проходить через карантин повз нас не поміченою. Самотній Львів чекає на повернення людської метушні, посиденьок за кавою, туристів, які будуть ним милуватися. Як цього усього зараз йому і нам бракує. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!