Транспортний колапс у Львові: чому це сталося і коли це виправлять

9312 0
Дощ у Львові викликав зупинку всіх трамваїв. У «Львівелектротрансі» кажуть, що вже напрацювали план дій, щоб таких ситуацій більше не повторювалося.

Вчора, 6-го вересня, через дощ зупинилися всі трамваї Львова. В. о. директора ЛКП «Львівелектротранс» Андрій Білий розповів  Tvoemisto.tv про причини транспортного колапсу та що робить комунальне підприємство, щоб такого більше не було.

Андрій Білий пояснив, що у Львові є кілька локацій, де система дощової каналізації не встигає відводити воду. Через це вода піднялася на критичний рівень і могла потрапити на електричні частини керування.

«Трамвай живиться контактною мережею 600 вольт. Для безпеки пасажирів та уникнення нещасних випадків у Львівелектротрансі прийняли рішення вимкнути струм контактної мережі», – пояснив Андрій Білий.

Читайте також: Забрати у водія готівку. Дем’ян Данилюк про африканський транспорт Львова

Також він додав, що трамваї бояться води через негерметичність двигунів у старих машинах, тож туди може потрапляти вода. За словами Андрія Білого, вже на 80% провели заміну кришок у двигунах, щоб збільшити їх щільність.

Разом із департаментом житлового господарства та інфраструктури ЛМР «Львівелектротранс» уже розробив план дій, щоб таких ситуацій більше не повторювалося:

·         Провести капітальний ремонт колій на вулиці Франка (дати поки що не визначені);

·         Підняти трамвайні плити у місцях накопичення води і полагодити аварійні ділянки;

·         Збільшити герметичність двигунів у трамваях;

·         Вирішити проблему з водовідведенням.

Андрій Білий зазначив, що у час, коли трамваї не можуть їздити, неможливо збільшити кількість автобусів через брак водіїв, але такі проблеми, як переповнення вулиць водою через зливи, можна вирішити оперативно. План дій планується виконати до кінця вересня.

За словами в.о. керівника управління транспорту Олега Партики, вони також паралельно напрацьовуватимуть стратегію дій: 

«Такого давно не було. Мене здивувало, що це сталося, – каже він. – Зараз ми працюємо, вивчаємо питання, чому так сталося: чи це залежить від води, чи це людський фактор. Треба обстежити трамвайні колії. Можливо, десь треба підняти колії, почистити каналізаційні люки, аби вода швидше стікала. Наша команда до кінця дня чи до завтра має напрацювати стратегію, як діяти надалі у таких випадках».

Читайте також: З турботою про водія маршрутки. Як Львів вирішує свою транспортну проблему

За його словами, учора ввечері маршрутки і автобуси були задіяні в максимальній кількості, наскільки це можливо: «Усе, що є на ходу і де є водії, було задіяно. Автобуси є – водіїв нема». Олег Партика запевняє, що до наступного такого випадку управління транспорту буде готове.

Олеся Шеремета, Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!