Транспортування автівки залізницею. Скільки це коштуватиме для львів’ян?

8468 0
Із 13 червня «Укрзалізниця» призначила курсування вагона-автомобілевоза у складі поїзда № 81/82 Київ – Ужгород. Скориставшись цією послугою, пасажир може дістатися до місця призначення залізницею разом зі своїм автомобілем. Подібним чином транспортувати автомобіль зі Львова вже можна до Одеси та Дніпра. Tvoemisto.tv з’ясувало, скільки доведеться заплатити за цю послугу львів’янам.
фото: odessamedia.net

фото: odessamedia.net

Так, вагон-автомобілевоз у складі поїзда № 81/82 Київ – Ужгород відправлятиметься з Києва з 13 червня по понеділках, середах та п’ятницях, а зворотно з Ужгорода з 14 червня по вівторках, четвергах та суботах.

Оформити перевезення автомобіля та отримати його на місці призначення  пасажири можуть в багажних відділеннях вокзалів щоденно з 8:00 до 17:00. Оформити перевезення автівки та придбати квитки для пасажирів, які її супроводжують, можна одразу в обох напрямках. Вартість перевезення автомобіля залежить від його ваги та дальності поїздки.

Також Укрзалізниця змінює періодичність курсування вагона-автомобілевоза за маршрутом Київ – Львів – Київ у складі поїзда № 49/50 сполученням Київ – Трускавець – Київ. Так, з 10 червня вагон-автомобілевоз відправлятиметься із Києва по п’ятницях (замість п’ятниці та суботи), зі Львова з 12 червня – по неділях (замість суботи та неділі).

Окрім цих поїздів, вагони-автомобілевози наразі курсують також у складі поїздів №  79/80 Київ – Дніпропетровськ – Київ, № 41/42 Дніпропетровськ – Львів – Дніпропетровськ та  № 63/64 Дніпропетровськ – Одеса – Дніпропетровськ.

Аби перевезти автомобіль вагою 1,5 тонни зі Львова до Києва потрібно буде заплатити 850 грн (450 грн за кожну тонну ваги авта та 175 грн за оформлення необхідних документів). За таким самим принципом відбувається обчислення вартості перевезення і до Дніпра.

Щоб перевезти автомобіль такої ж ваги зі Львова до Одеси потрібно буде заплатити 1005 грн (450 грн за кожну тонну авта і 330 грн за документацію).

Якщо ж авто доведеться транспортувати ту ж таки автівку вагою 1,5 тонни із Львова до Ужгорода,то треба буде заплатити 520 грн 96 коп. Як пояснили Tvoemisto.tv у багажному відділенні на станції відправлення у м. Ужгород, ціна залежить і від ваги автра, і від відстані, на яку його збираються транспортувати.

Квитки для пасажира, який супроводжує авто не входять у зазначені суми. Його потрібно купувати додатково.

Читайте також: Періодичність, вартість, розклад: що треба знати львів'янам про перший веловагон?

Нагадаємо, також «Укрзалізниця» змінює періодичність курсування вагона-автомобілевоза за маршрутом Київ – Львів – Київ у складі поїзда № 49/50 сполученням Київ – Трускавець – Київ. Так, з 10 червня вагон-автомобілевоз відправлятиметься із Києва по п’ятницях (замість п’ятниці та суботи), зі Львова з 12 червня – по неділях (замість суботи та неділі).

Довідка. Вагон-автомобілевоз – це цілісно металевий вагон, у середині якого передбачені спеціальні засоби для кріплення автомобіля, а також система охорони. Його місткість 4 – 8 автомобілів в залежності від габаритів. Вагон-автомобілевоз супроводжує провідник, який оформляє опис транспортного засобу, координує завантаження й вивантаження та забезпечує збереження авто на шляху прямування.

Отримати інформацію щодо перевезення автомобіля (курсування вагона-автомобілевоза та наявність місць) можна у багажних відділеннях на станціях відправлення:

 -       Київ, пл. Вокзальна, 1, тел. (044) 465-20-55,

 -       Дніпропетровськ, пл. Петровського, 11, тел. (048) 727-48-77, 727-42-55,

 -       Львів, пл. Двірцева, 1, тел. (032) 226-20-62 (64),

-        Одеса, вокзал Одеса-Головна, тел. (056)793-52-96, 793-52-62),

-        Ужгород, вул. Станційна, 9,   тел. (0312) 69-37-08; (0312) 69-37- 09.

Опублікувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!