«Треба десять тисяч бронежилетів». Теробороні Львівщини не вистачає амуніції

3314 0
На Львівщині намагаються налагодити виготовлення засобів захисту для військових.

Для тероборони Львівщини потрібна амуніція – каски, бронежилети, а також одяг. Усе, що має область, в першу чергу скеровує до бойових підрозділів, які перебувають на першій, другій лінії фронту, тому є нестача спорядження для бійців у теробороні. Про це сьогодні, 15 березня, під час марафону на Тvoemisto.tv повідомив заступник голови ЛОВА Віталій Загайний.

Читайте також: Львів під час війни. Садовий про безпеку, транспорт, продукти і переселенців

«Щодо забезпечення системами захисту є певні труднощі. Комплекти, які прибувають, найперше скеровуємо у бойові частини, які зараз є на передовій. Тому з закупівлею захисту для бійців тероборони Львівщини потрібна допомога. В межах області нам потрібно не менше 10 тисяч бронежилетів четвертого і вище класів міцності», – зазначив Віталій Загайний.

Він також додав, що на Львівщині налагоджують виготовлення таких засобів. Окрім бронежилетів військовим потрібен одяг – термобілизна та бушлати.

«Є потреба в одязі, від термобілизни і до бушлатів. Минулого тижня була проблема із бушлатами великого розміру 52 -64. Якщо комусь вдавалось з-за кордону це привезти, то відправляли на 103-тю бригаду», – зазначив він.  

Віталій Загайний зазначив, що зараз налагоджують схему харчування військових, заключатимуть договори з підрядниками. Віталій Загайний каже, що зброєю військові забезпечені.

Читайте також: Це мільйон доларів на день. Андрій Садовий про переселенців та життя у час війни

Він нагадує, що територіальна оборона Львівщини – це дві бригади: 103-тя та 125-та. Батальйони 103-ої бригади розміщені у всіх районах області. А Львів, оскільки є містом мільйонником, має свою бригаду – 125-ту, яка займається обороною міста. Бригада складається з 5 батальйонів.

«У нас сформовано дві бригади тероборони. Бійці проходять зараз бойове злагодження. Це дуже важливо, бо люди, які не були між собою знайомі попередньо, не можуть бути ефективними в бою. Крім підрозділів територіальної оборони, це підрозділи ЗСУ, у нас формуються і добровольчі формування. До них вступають люди, які мають мисливську чи спортивну зброю, або не мають зброї. У них буде можливість діяти як підрозділи Збройних сил України», – каже Віталій Загайний.

Він додає, що у кожній з територіальних громад є чимало таких формувань, у законі «Про національний спротив» прописана процедура їх створення. Представники добровольчих формувань також мають низку соціальних гарантій, їх передбачає закон про тероборону.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!