Тренер львівських «Карпат» може піти з команди. Деталі

6322 0
Хорват Ігор Йовічевіч, який зараз очолює ФК «Карпати», по завершені осінньої частини чемпіонату може покинути львівський клуб.
Фото: galsports.com

Фото: galsports.com

Першим таку інформацію озвучив футбольний коментатор Віктор Вацко у своєму мікроблозі twitter: «З'явилася інформація, що після завершення осінньої частини чемпіонату у Карпат буде новий головний тренер. Я шокований...».

Слід зазначити, що Віктор Вацко з серпня 2012 до липня 2013 року працював на посаді віце-президента ФК «Карпати».

За даними Tribuna.com, у тренера львівської команди Ігор Йовічевіч виник серйозний конфлікт з виконуючим обов'язки гендиректора клубу Юрієм Дячуком-Ставицьким. Хорватський фахівець відмовився працювати в таких умовах і не захотів продовжувати контракт, який закінчується в кінці цього року.

На вчорашньому тренуванні Ігор Йовічевіч оголосив про своє рішення гравцям. Він доведе команду до кінця першої частини чемпіонату.

Також стало відомо, що команду може покинути спортивний директор Юрій Беньо.

Почесний президент «Карпат» Петро Димінський вирішив нічого не змінювати в керівництві клубу. Однією з причин цього може стати те, що кілька тижнів тому у Женеві відбулися переговори між Петром Димінським і представниками іспанської організації ACTYVOS, яка займається міжнародним спортивним менеджментом та маркетингом. Наразі сторони ще в процесі перемовин.

«Мета, якої потрібно досягнути – це створення справжнього єврокубкового клубу з потужною академією, що буде виводити в Європу по кілька Шведів на рік. Над цим у «Карпатах» працюватимуть іспанські топ-менеджери», – повідомило джерело в розмові з «Футбол 24».

Генеральний директор «Карпат» Юрій Дячук-Ставицький офіційному сайту клубу інформацію щодо цієї ситуації прокоментував наступним чином: «На зустрічі з уболівальниками було сказано, що контракт з нашим тренером чинний до кінця грудня 2015 року і тривають переговори щодо його продовження. Команді залишилося провести ще три матчі у цьому році. Фактично, перша частина чемпіонату закінчиться на початку грудня, відповідно, після останнього матчу, у нас буде достатньо часу, аби все обміркувати і прийти до спільного знаменника. Керівництво клубу підсумує роботу тренерського штабу, після чого буде ухвалене відповідне рішення – продовжувати контракт чи ні. Позиція клубу полягає в наступному – і тренери, і гравці мають відпрацювати свої контракти до кінця».

В цьому ж коментарі він відкинув можливість свого конфлікту з Ігорем Йовічевічем, аргументувавши це тим, що останні кілька тижнів провів у лікарні, де йому робили операцію, тож не мав змоги ні з ким спілкуватися щодо робочих питань.

Нагадаємо, 42-річний Ігор Йовічевіч народився у Загребі, Хорватія. Амплуа – півзахисник. Виступав за «Динамо» (Загреб, Хорватія), «Реал» (Мадрид, Іспанія), «Карпати» (Львів, Україна), «Йокогама Маріносе» (Йокогама, Японія), «Гуарані» (Сан-Пауло, Бразилія), «Метц» (Метц, Франція), «Шеньянг Хінде» (Китай). До структури львівського клубу потрапив у жовтні 2010 року, зайнявши посаду трансфер-директора команди. Із 18 червня 2014 року виконував обов'язки головного тренера львівських «Карпат», а з 1 вересня 2015 року став головним тренером.

За даними Tribuna.com, Футбол 24, zaxid.net, офіційний сайт ФК «Карпати»

Підготував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!