Почалась третя хвиля Covid-19 та Лукашенко призначив винних за протести. Головне за ніч і минулу добу

2448 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Nico Benedickt FOR UNSPLASH

Фото: Nico Benedickt FOR UNSPLASH

Covid-19 – Головне. Кабмін спростив критерії визначення карантинних зон для регіонів, об’єднавши два показники в один. Зокрема, це – заповненість ліжок, рівень тестувань і третій показник, який введено замість двох – це рівень нових хворих за 14 днів на 100 тис. населення.

У світі вже почалася друга хвиля Covid-19, а деякі країни переживають вже третю хвилю. «Друга хвиля в багатьох країнах почалася тоді, коли почали пом’якшувати карантинні заходи», – заявив представник Європейського бюро ВООЗ Стороженко.

Читайте також: Портрет хворого на Covid-19. Що змінилося на Львівщині

Читайте також: На Львівщині від коронавірусу помер водій швидкої

Він також додав, що під час сезону відпусток багато людей їздили в інші країни й поверталися інфікованими.

«Також ми з тривогою очікуємо навчального року. Нам ще належить вивчити, як відкриття шкіл та закладів вищої освіти впливає на поширення інфекції, і які заходи можуть бути введені додатково, щоб контролювати захворювання», – уточнив Стороженко.

Міністр охорони здоров’я Степанов вважає, що не варто відмовлятися від відпочинку в сьогоднішніх умовах пандемії Covid-19, але потрібно дотримуватися правил.

У Німеччині реєстрацію російської вакцини від коронавірусу назвали «ризикованим експериментом на людях».

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині учора Covid-19 зафіксували у 166 осіб (161 – напередодні). Разом 11 308. Одужало – 3 040 (плюс 91), померло – 310 (1 – за добу).

Лабораторні центри провели 1 325 ПЛР-тести. Залишок проб у холодильнику становить 794.

В Україні Covid-19 виявлено у 1 433 осіб (1 158 за попередню добу). Загальна кількість 84 548 пацієнтів. Одужало – 45 686 (плюс 752), померло – 1 970 особи (плюс 19).

Читайте також: На Львівщині більше почали безсимптомно хворіти на двобічне запалення легень

Перелік антилідерів не змінився: Львівщина – 11 308 (деталі – дивися вище), далі Київ – 9 869 осіб (плюс 182), Рівненська – 7 114 (плюс 96 осіб) та Чернівецька – 6 980 (плюс 113) області.

Лідери за добу: У Києві зафіксовано найбільше нових випадків – 182, але без втрат. У Львівській – 166 нових випадків, 1 летальний, Харківській – відповідно, 139 і 4, Івано-Франківській областях – 128 і 2.

В Україні на Covid захворіли вже 5,9 тисячі дітей і 9,4 тисячі медиків. За останню добу, відповідно 116 та 65.

Насильство в Білорусі. У низці білоруських міст відбулися акції, які назвали «ланцюгами солідарності». У Мінську 250 жінок у білому одязі з квітами в руках скандували: «Перестаньте нас бити! Ми просто хочемо правильного підрахунку голосів!».

У Гродно броньований джип уночі збив машину, а в Мінську – силовики протаранили автомобіль. А у  Бресті співробітники міліції застосовували табельну зброю на ураження і поранили учасника масових протестів.

Читайте такожВагітних із підозрою на Covid-19 відправлятимуть у три медзаклади Львова. Кого і куди

У Гомелі в лікарні після затримання білоруськими силовиками помер 25-річний Александр Віхор. У місті затриманим не вистачає місць у слідчих ізоляторах. Автозаки стоять годинами на сонці.

У Мінську нібито затримали «координаторів» масових протестів, один з них керував діями соратників з готелю. Загалом, білоруське МВС повідомило про затримання 6 тисяч осіб за участь у протестах.

Влада Білорусі поставила опозиційну кандидатку в президенти Тихановську перед вибором: або залишити країну, або «інші, не дуже зручні варіанти», заявив глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс. Провладний білоруський телеграм-канал опублікував інформацію нібито вона дала свідчення на членів свого штабу.

Президент Білорусі Лукашенко зібрав нараду щодо ситуації в країні. За його словами, однією з причин того, що люди «гуляють вулицями і проспектами», є той факт, що більшість з них безробітні. «Тому я по-хорошому прошу і попереджаю всіх: влаштуватися на роботу тим, хто не працює…», – сказав він.

Читайте також: У Білорусі під час протестів затримали дев’ятьох українців

Білоруська письменниця українського походження Алексієвич звернулась до Лукашенка: «Забирайся, поки не пізно, поки ти кинув народ у жахливу безодню, в безодню громадянської війни! Іди! Ніхто не хоче Майдану, ніхто не хоче крові. Тільки ти хочеш влади».

У Москві поліцейські розтоптали меморіал біля посольства Білорусі. На акцію солідарності з демонстрантами прийшло близько 400 росіян.

США допускають введення санкцій і припинення поставок нафти до Білорусі.

Кабмін – НАБУ – Українська ракета Alpha. Кабмін допускає приватизацію до 50% акцій «Нафтогазу», «Укрзалізниці» та «Укрпошти». Загалом під контролем держави хочуть залишити лише 300 компаній із 3 тисяч.

Керівництво та менеджмент державного концерну «Укроборонпром» змінять найближчим часом. Можливо, буде змінено і назву підприємства.

У НАБУ спростували інформацію про нібито закриття справи «Роттердам+» і відсутність експертизи, яка б підтверджувала розмір завданих державі збитків.

Читайте також: «Скажіть, що їдете на чемпіонат світу з хокею», або Як вдалося зустрітися з опозицією в Білорусі

Україно-американська космічна компанія Firefly Aerospace готується до першого запуску ракети Alpha, який запланований на кінець жовтня або початок листопада.

Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!